Afbeelding

Recreatie en industrie gaan goed samen

Ingezonden

INGEZONDEN: Ja, ondanks bezwaren van sommige milieuvriendelijke regiobewoners die hierover een andere mening hebben en het sociaal-maatschappelijke op plaats twee zetten. Al jarenlang zitten de vakantie-bungalows en hotels in de regio mudjevol met honderdduizenden overnachtingen.

Zou dat ook zo zijn als de papierindustrie TATA STEEL-achtige stoffen uitbraakte? Zou dat ook zo zijn als er door de papierindustrie PFAS werd uitgestoten? Heb in Eerbeek nog nooit gehoord van ziektes door uitstoot. Uit ervaring weet ik dat er in vroeger jaren wél werd getwijfeld. Ben zelf hierover doorgezaagd door medici, betreffende oorzakelijk onderzoek op kanker. De vermoedens uit de jaren ‘90 zijn vervlogen. Nieuwe ontwikkelingen en vindingen zijn hier debet aan. Trouwens, niet de stort van vroeger, maar wél de staalslakken aan de Doonweg blijken nu een probleem. Dát moet worden opgelost!

Wat OnsEerbeekBrummen (OEB) betreft; wie zijn zij eigenlijk? ‘Ge-arriveerden’, die maandenlang met hun milieuvervuilende campers door geheel Europa trekkend of zonder vliegschaamte reizend, om elders hun bezittingen te bezoeken? Wat is/was hun beroep? “Hoepel op, met die ‘hoopvolle’ woorden betreffende papierfabriek De Hoop, denk en handel wat socialer”, hoor ik veel mensen zeggen. Zo ook Jolanda Aantjes uit Hall die dit prachtig op schrift heeft gesteld. 

Kom dus gerust voor vakanties naar Eerbeek met haar prachtige omgevingsgebieden als het Veluwemassief en de IJssel-uiterwaarden. Eerbeek, met haar gezellige centra, modern winkelbestand, vakantieoorden, campings, hotels en B&B’s, mooie fietspaden en een informatief VVV-bureau, nodigen hiertoe zeker uit! En alles per fiets bereikbaar en/of per IJssel-Veerpont Brummen/Bronkhorst! Hier géén voorbijrazende treinen, géén filevorming, géén laag vliegverkeer. Lawaai-, trillingen-, fijnstof- en stankoverlast worden vermindert door elektrische vrachtwagens. Er rijd een nostalgische stoomtrein en het openbaar vervoer is goed. Ondanks de (nog) te hoge stikstofuitstoot, vindt 85 % van de inwoners het hier prettig wonen! Ook vindt men dat papier- en karton (8/9 x recyclebaar!) beter is dan de milieuvervuilende plasticproducties en zien tevens dat én toerisme én papierindustrie heel goed samen gaan.

BDV, Eerbeek.

Afbeelding
Wordt Brummen beste fietsgemeente 2024? Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Sfeervol afscheid Stichting MET Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Kinderen in actie tegen sluipverkeer Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Keuzes maken in onzekere tijden? Ingezonden 22 sep., 08:00
Afbeelding
FBE heeft vertrouwen in duurzame toekomst Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Duurzame lieverdjes Columns 22 sep., 08:00
Afbeelding
Bas Jansen Groente en Fruit gaat stoppen Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Gemeentelijk plan klimaatadaptatie op komst Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
'Zondagochtendverhaal' Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Baasje gezocht voor kittens Algemeen 21 sep., 18:15
Afbeelding
Uitslag kruisjassen vv Oeken 20 september Algemeen 21 sep., 18:11
Afbeelding
Doe mee aan het regionale onderzoek naar koopgedrag Gemeentenieuws 21 sep., 16:41
Afbeelding
Drie fora als voorbereiding op raadsvergadering 12 oktober Gemeentenieuws 21 sep., 16:40
Afbeelding
Popkoor Young Voices treedt op Algemeen 21 sep., 14:35