Afbeelding

De VVD, wordt wakker?

Ingezonden

INGEZONDEN: Een tijdje dacht ik dat VVD een autopartij was, die natuur alleen fijn vindt om doorheen te scheuren. Dit in het licht van de vier voorstemmen die de fossiele benzinepomp aan de Kwazenboschweg mogelijk maken en de vrije biologische ondernemer van de Meander, een echte ondernemer, in de kou laten staan. Het liberaal failliet.

Echter, dat had ik mis. Hr. Steinweg heeft nog een ander oud paard van stal gehaald. Bezuinigen! Waar op dan wel? Op het gemeentebudget via de ozb. Net nu we onder dit college uit de rode cijfers zijn gekropen die we onder aanvoering van de vorige VVD-coalities hadden opgelopen. Een gezonde gemeente financiën onderuithalen met angstige blik. Terwijl Brummen met de ozb op hetzelfde niveau als bv Zutphen en Arnhem zitten.

Zeer teleurstellend VVD Brummen.

Ten eerste omdat fragiele gemeentelijke organisaties verder korten en bezuinigen niet kunnen dragen zonder de democratische basis van de gemeenschap aan te tasten. De vereniging van Nederlandse gemeente heeft dit financiële ravijn al eerder benoemd. De D in vvD mag wat kosten en dat zou deze liberale partij kunnen koesteren. Het democratisch proces controleren is ook volgens de VVD heel belangrijk.

Ten tweede omdat de VVD kijkend naar oude onderwerpen de nieuw tijd over het hoofd ziet. Ze zijn zoals vele totaal verbaast door de huidige ontwikkelingen in Eerbeek. Regeren is vooruit kijken. De VVD deed dat niet en gaat met vele andere lopen trekken aan een dood paard. De natuur sterft maar een andere weg ziet de VVD niet. Hierdoor ontneemt de VVD kansen aan Eerbeek voor nieuwe toekomst bestendige industrie. Zeer teleurstellend.

Ten derde, uw optreden is een slecht voorbeeld voor de jeugd. Oude ideeën en geen nieuwe dromen. Geen toekomst perspectief voor jonge mensen in een tijd die snel veranderd en urgent nieuwe dromen nodig heeft. Er is weinig hoop in een toekomst waar bezuinigen en autorijden de trom slaan. Waarom zou de toekomst geen geld waard zijn?

Zeer teleurstellend dat het blijkt dat de VVD heeft geen andere dromen kent!

Iris Groen, Brummen

Afbeelding
Wordt Brummen beste fietsgemeente 2024? Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Sfeervol afscheid Stichting MET Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Kinderen in actie tegen sluipverkeer Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Keuzes maken in onzekere tijden? Ingezonden 22 sep., 08:00
Afbeelding
FBE heeft vertrouwen in duurzame toekomst Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Duurzame lieverdjes Columns 22 sep., 08:00
Afbeelding
Bas Jansen Groente en Fruit gaat stoppen Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Gemeentelijk plan klimaatadaptatie op komst Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
'Zondagochtendverhaal' Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Baasje gezocht voor kittens Algemeen 21 sep., 18:15
Afbeelding
Uitslag kruisjassen vv Oeken 20 september Algemeen 21 sep., 18:11
Afbeelding
Doe mee aan het regionale onderzoek naar koopgedrag Gemeentenieuws 21 sep., 16:41
Afbeelding
Drie fora als voorbereiding op raadsvergadering 12 oktober Gemeentenieuws 21 sep., 16:40
Afbeelding
Popkoor Young Voices treedt op Algemeen 21 sep., 14:35