Afbeelding

SWB organiseert: “Contactgroep Omgaan met verlies en rouw”

Algemeen

BRUMMEN - Op woensdag 13 maart start Stichting Welzijn Brummen met een contactgroep “Omgaan met verlies”. De contactgroep zal bestaan uit 8 deelnemers, die onlangs, of langere tijd geleden iemand hebben verloren en die een weg zoeken om hiermee om te gaan. De groep zal begeleid worden door Karin van Aalst, deskundige professional op het gebied van verdriet, verlies en rouw.

Iedereen maakt verlies en rouw mee in zijn leven. Vaak is het zoeken naar een manier hoe hiermee om te gaan. Nadat je iemand bent verloren kan het leven aan de ene kant stil staan en tegelijkertijd aan de andere kant doorgaan. Je moet je leven weer opnieuw oppakken, maar dat kan behoorlijk moeilijk zijn. Het kan helpend zijn om meer te weten over hoe een rouwproces in het algemeen werkt, om vervolgens je eigen proces in beeld te krijgen. Daarnaast is gebleken dat wanneer ‘gelijkgestemden’ in contact komen met elkaar, dit helpt om met eigen verdriet om te gaan.

Waar gaat het over?

Stichting Welzijn Brummen biedt deze contactgroep aan, waarbij je stilstaat bij ‘een eigen manier van omgaan met verlies’ en in contact komt met mensen die ook te maken hebben (gehad) met het verlies van een dierbare. Door middel van deze groep creëert Stichting Welzijn Brummen een veilige omgeving waarin mensen hun hart kunnen luchten, steun kunnen geven en kunnen ontvangen en hun verdriet en zorgen kunnen delen. Dit gaat soms gepaard met een traan, maar zeker ook met een lach. Want dat is wat we uiteindelijk willen: het verdriet overleven en met een (glim-)lach verder kunnen gaan.

In de vier bijeenkomsten wordt uitgelegd hoe rouw en een rouwproces werken, met aandacht voor jouw eigen situatie. Je leert hoe je verlies kunt dragen, mee kunt nemen in jouw dagelijkse leven. Je leert het verlies niet te verwerken, maar je leert het verlies anders vast te houden.

Na vier bijeenkomsten wordt met de groep al dan niet besloten om maandelijks met elkaar in contact te blijven via bijeenkomsten die in Plein Vijf zullen plaatsvinden.

Voor wie?

Heb jij te maken (gehad) met het verlies van een dierbare, waar je (nog steeds) last van ervaart? Weet je niet hoe je verder moet? Wordt je verdriet niet minder? Wil je weten hoe anderen omgaan met verlies en verdriet? Voel je je eenzaam in je verdriet? Dan zijn deze workshops wellicht wel iets voor jou. 

Waar en Wanneer? 

De bijeenkomsten vinden plaats in Plein Vijf in Brummen op de volgende woensdagochtenden: 13 maart, 27 maart, 10 april, 24 april 2024. Tijd: van 10.00-11.30 uur. Deelname is gratis.

Contact en opgeven

Heb je interesse? Stuur dan een mail naar: k.vanaalst@welzijnbrummen.nl. Karin zal telefonisch contact met je opnemen, om naar jouw verhaal en eventuele vragen te luisteren. Samen bespreken we of deelname voor jou passend is. Je mag ook bellen naar 0575 561988 (op woensdag en donderdag).

Uit de krant

Afbeelding
Meer toelichting nodig voor inzet dieseltreinen bij RegioExpres Algemeen 12 apr, 09:00
Foto: Rutger Jongejan
Brandweer niet altijd inzetbaar door vrijwilligerstekort Algemeen 12 apr, 09:00
Maurits (11) en Noah ( 7) hebben de rubberboot naar het water gesleept.
Wadi vol water Algemeen 12 apr, 09:00
Wethouder Steven van de Graaf (r) en voorzitter Henk Poldermans tekenen het jaarplan onder toeziend oog van bestuursleden Anne Margreet van der Horst en Hay Verstappen.
Dorpsraad Brummen en gemeente ondertekenen jaarplan Algemeen 12 apr, 09:00
Afbeelding
"We halen de lucht uit de begroting" Algemeen 12 apr, 09:00
Wandel4Daagse Eerbeek. Foto: Copyright: ADN-Fotografie.nl
Inschrijvingen voor 60ste Wandel4daagse Eerbeek van start Algemeen 12 apr, 09:00
Foto tijdens het 25 jarig jubileum van landelijke rijvereniging 'de IJsselruiters' uit Brummen in 1951.
Rubriek Oud Algemeen 12 apr, 09:00
Afbeelding
Brummen treedt op tegen houtversnipperaars Algemeen 12 apr, 09:00
Foto ter illustratie. Bron: Google maps
Hoe naar huis gaan 'thuiskomen' werd. Ingezonden 12 apr, 09:00
Hoofdroute A50.
Eerbeekse knelpunten: ingewikkelde puzzel Algemeen 12 apr, 09:00
Muhammed in actie tegen ijzersterke EK-deelneemster Gwen Scholten.
Jeugddammen: De regiocup Gelderland Algemeen 12 apr, 09:00
Nicole Regelink schrijft 'Vergetelheden'. Foto: Artist-freed.
Zorgzame pennenlikker schrijft 'Vergetelheden' Algemeen 12 apr, 09:00
Gezelligheid rondom het Andreashuis.
Andreasrommelmarkt Brummen Algemeen 12 apr, 09:00
Huldiging koorleden.
Vrouwenkoor Phoenix kijkt goed terug op 2023 Algemeen 12 apr, 09:00