Afbeelding

De Leuvenheimse vlag

Algemeen

LEUVENHEIM - Een dorp aan de rand van de gemeente Brummen en in tweeën gesplitst door de provinciale weg van Zutphen naar Dieren. Maar in het dorp zelf is er weinig te merken van die fysieke tweedeling. De samenhorigheid is enorm en de 700 inwoners staan voor elkaar klaar. Iets waar de inwoners van Leuvenheim (terecht) trots op zijn.

Die trots gaan ze nu ook zichtbaar maken: Leuvenheim krijgt een eigen vlag en die zal gratis worden verspreid onder alle inwoners van het dorp. 

Die Leuvenheimse vlag is niet ontworpen door een peperduur ontwerpbureau, maar komt vanuit de inwoners zelf. Hiervoor is een wedstrijd uitgeschreven onder de inwoners en dat leverde maar liefst 70 inzendingen op. Ook de dorpsschool ‘De Rietgors’ deed mee en maakte er zelfs een project van voor alle leerlingen.

De 70 inzendingen werden beoordeeld door een jury onder leiding van burgemeester Alex van Hedel. Vervolgens gingen 10 inzendingen (waarvan 5 van ‘De Rietgors’) door naar de finale. De inwoners mochten hun stem uitbrengen op de 10 overgebleven vlaggen en dat deden zij op zondag 18 februari in het Leuvenheimse buurthuis.

In de jeugdcategorie won de inzending van de Teun Smeets en Dylan Goris. Zij maakten een vlag waarop een vogel (een Rietgors) het middelpunt vormde, welke symbool staat voor de school in het hart van het dorp. 

De daadwerkelijke Leuvenheimse vlag werd ontworpen door de 14-jarige Raf van den Bersselaar. En hij is trots op zijn dorp en vlag: “Als ik aan Leuvenheim denk, dank denk ik aan de prachtige landgoederen, de IJsse, de Leuvenheimse beek en de wandelpaden.” Hij heeft goed nagedacht over de kleuren van zijn ontwerp: “Veel vlaggen in de omgeving hebben groen en blauw als hoofdkleuren. Ik koos voor het geel van de zon, het groen voor de prachtige natuur en de sierlijke blauwe L staat voor de IJssel en de Leuvenheimse Beek. Het silhouet van landgoed ‘De Wildbaan’ maakt de vlag helemaal compleet.”

Voorzitter Mark Donatz van Leuvenheims belang is blij met de vlag en de respons op de wedstrijd: “De vlag van Raf zal nog dit jaar worden aangeboden aan de inwoners van Leuevenheim en desgewenst wordt er ook nog een houder voor de vlaggenstok gemonteerd aan de woning. Tijdens de Leuvenheimse Oranjefeesten op 7 en 8 juni verwachten we dat de vlag trots zal wapperen in ons dorp.” 

Uit de krant

Afbeelding
Meer toelichting nodig voor inzet dieseltreinen bij RegioExpres Algemeen 12 apr, 09:00
Foto: Rutger Jongejan
Brandweer niet altijd inzetbaar door vrijwilligerstekort Algemeen 12 apr, 09:00
Maurits (11) en Noah ( 7) hebben de rubberboot naar het water gesleept.
Wadi vol water Algemeen 12 apr, 09:00
Wethouder Steven van de Graaf (r) en voorzitter Henk Poldermans tekenen het jaarplan onder toeziend oog van bestuursleden Anne Margreet van der Horst en Hay Verstappen.
Dorpsraad Brummen en gemeente ondertekenen jaarplan Algemeen 12 apr, 09:00
Afbeelding
"We halen de lucht uit de begroting" Algemeen 12 apr, 09:00
Wandel4Daagse Eerbeek. Foto: Copyright: ADN-Fotografie.nl
Inschrijvingen voor 60ste Wandel4daagse Eerbeek van start Algemeen 12 apr, 09:00
Foto tijdens het 25 jarig jubileum van landelijke rijvereniging 'de IJsselruiters' uit Brummen in 1951.
Rubriek Oud Algemeen 12 apr, 09:00
Afbeelding
Brummen treedt op tegen houtversnipperaars Algemeen 12 apr, 09:00
Foto ter illustratie. Bron: Google maps
Hoe naar huis gaan 'thuiskomen' werd. Ingezonden 12 apr, 09:00
Hoofdroute A50.
Eerbeekse knelpunten: ingewikkelde puzzel Algemeen 12 apr, 09:00
Muhammed in actie tegen ijzersterke EK-deelneemster Gwen Scholten.
Jeugddammen: De regiocup Gelderland Algemeen 12 apr, 09:00
Nicole Regelink schrijft 'Vergetelheden'. Foto: Artist-freed.
Zorgzame pennenlikker schrijft 'Vergetelheden' Algemeen 12 apr, 09:00
Gezelligheid rondom het Andreashuis.
Andreasrommelmarkt Brummen Algemeen 12 apr, 09:00
Huldiging koorleden.
Vrouwenkoor Phoenix kijkt goed terug op 2023 Algemeen 12 apr, 09:00