Trotse eigenaren Hanno en Danielle. Foto: Monique Schuite
Trotse eigenaren Hanno en Danielle. Foto: Monique Schuite

Met Hanno optiek de toekomst in kijken

Algemeen

BRUMMEN – Brummen kan zich opmaken voor een hernieuwde kennismaking met ‘Hanno Optiek’. Nieuw gevestigd op de hoek van het marktplein in het hart van Brummen.

Hanno en Danielle hebben er de tijd voor genomen maar tussen de bedrijven door keihard gewerkt. Nu zijn ze zover, dat na maanden van klussen en veel zelf doen, de laatste puntjes op de i gezet kunnen worden. Over een week wordt de winkel officieel geopend en vieren ze tevens hun 15 jarig jubileum. Een prachtig begin van een nieuwe fase in het bestaan van de optiek zaak waarbij je ‘in de toekomst kunt kijken’.

“We zijn ontzettend trots’, zegt Danielle, “we hebben veel aan de binnenkant van het pand gedaan om het naar onze hand te zetten zodat we de komende jaren vooruit kunnen. Er zijn nog een aantal dingen die we willen doen voor de finishing touch maar het resultaat is geworden zoals we het van tevoren hadden bedacht. Bij binnenkomst zal meteen het industriële donkere plafond opvallen en de roestbruine wand met zonnebrillen. We hadden zelf in 2018 een systeem bedacht van prachtige dikke houten balken met glazen legplanken en stalen beugels om de diverse modellen aan brillen te kunnen laten zien. Dat komt nu nog beter tot zijn recht. We zijn nog bezig met raamdecoratie, wandversieringen en kleine details voor de kerst op de taart”.

Hanno vertelt: “We hebben “ja” gezegd tegen deze nieuwe kans. We zijn als winkel en ondernemer vrij en ongebonden waarbij we in onze keuzes steeds zijn teruggegaan naar onze basis en of het bij ons past. Dichtbij je kern blijven en doen waar je goed in bent en wat je leuk vindt staat daarbij voorop.

We hebben hulp gehad van vrienden en onze kinderen hebben ons regelmatig moeten missen maar het is het waard geweest. Op deze plek, met een andere sfeer en een nieuw elan krijgt ook ondernemen weer nieuwe energie. 

Het is genieten als je dit vak, waarin zoveel mogelijkheden zijn, mag uitoefenen en dan op deze prachtige authentieke plek! Goed kunnen zien is een levensbehoefte en met de mogelijkheden van nu waarbij je jezelf kunt zijn door lichte monturen en mooie modellen die bij je passen kun je gewoon beter functioneren. Voor elke activiteit is een passend model en iedereen is uniek. Daar denken we graag in mee met alle kennis die we in huis hebben. Een bril moet je voelen, opzetten, uitproberen en dat kan allemaal in onze winkel. Het is geen product wat je van een plaatje moet kopen, dat valt altijd tegen. We hebben een uitgebreid assortiment en proberen daarbij alle service te verlenen die daarbij hoort maar in de eerste plaats is daar persoonlijke aandacht voor nodig. De tijd nemen voor een oogmeting, luisteren naar wat de wensen zijn om daarna op te zoek te gaan naar een passend model is geweldig om aan bij te dragen. Als deze persoon dan later tevreden is, complimenten krijgt maar vooral kan doen wat hij of zij graag wil dan is mijn missie geslaagd. Ik verkoop ‘goed zien’ en daar mag je me op aanspreken”.

Ook voor contactlenzen kun je bij Hanno Optiek terecht waarbij de vraag naar nachtlenzen steeds groter wordt. Door ‘s nachts lenzen te dragen worden je ogen zo gevormd dat je overdag geen bril of lenzen hoeft te dragen. Voor een grote groep mensen is dit een uitkomst.

Het is even wennen, het voelt goed, een glimlach, trotse mensen en ondernemers: Hanno en Danielle zijn er klaar voor. U bent van harte welkom om dat gevoel met hen te komen delen tijdens de opening waar u onder genot van een drankje de winkel kunt komen bekijken.

Uit de krant

Afbeelding
Meer toelichting nodig voor inzet dieseltreinen bij RegioExpres Algemeen 12 apr, 09:00
Foto: Rutger Jongejan
Brandweer niet altijd inzetbaar door vrijwilligerstekort Algemeen 12 apr, 09:00
Maurits (11) en Noah ( 7) hebben de rubberboot naar het water gesleept.
Wadi vol water Algemeen 12 apr, 09:00
Wethouder Steven van de Graaf (r) en voorzitter Henk Poldermans tekenen het jaarplan onder toeziend oog van bestuursleden Anne Margreet van der Horst en Hay Verstappen.
Dorpsraad Brummen en gemeente ondertekenen jaarplan Algemeen 12 apr, 09:00
Afbeelding
"We halen de lucht uit de begroting" Algemeen 12 apr, 09:00
Wandel4Daagse Eerbeek. Foto: Copyright: ADN-Fotografie.nl
Inschrijvingen voor 60ste Wandel4daagse Eerbeek van start Algemeen 12 apr, 09:00
Foto tijdens het 25 jarig jubileum van landelijke rijvereniging 'de IJsselruiters' uit Brummen in 1951.
Rubriek Oud Algemeen 12 apr, 09:00
Afbeelding
Brummen treedt op tegen houtversnipperaars Algemeen 12 apr, 09:00
Foto ter illustratie. Bron: Google maps
Hoe naar huis gaan 'thuiskomen' werd. Ingezonden 12 apr, 09:00
Hoofdroute A50.
Eerbeekse knelpunten: ingewikkelde puzzel Algemeen 12 apr, 09:00
Muhammed in actie tegen ijzersterke EK-deelneemster Gwen Scholten.
Jeugddammen: De regiocup Gelderland Algemeen 12 apr, 09:00
Nicole Regelink schrijft 'Vergetelheden'. Foto: Artist-freed.
Zorgzame pennenlikker schrijft 'Vergetelheden' Algemeen 12 apr, 09:00
Gezelligheid rondom het Andreashuis.
Andreasrommelmarkt Brummen Algemeen 12 apr, 09:00
Huldiging koorleden.
Vrouwenkoor Phoenix kijkt goed terug op 2023 Algemeen 12 apr, 09:00