Huidig jeugdbestuur: Emma van der Zee, Meysam Khalil en Ajna Rexha Marošlic.
Huidig jeugdbestuur: Emma van der Zee, Meysam Khalil en Ajna Rexha Marošlic.

Waterschap Vallei en Veluwe zoekt nieuwe jeugdbestuurders!

Algemeen

Het volledige artikel:

REGIO - Waterschap Vallei en Veluwe zorgt voor veilige dijken, schoon en voldoende oppervlaktewater en gezuiverd rioolwater in het gebied tussen IJssel, Nederrijn, Utrechtse Heuvelrug en Randmeren. Samenwerken en vernieuwen zijn essentieel in dit werk.

Vanaf vandaag start de wervingscampagne voor maximaal vijf nieuwe leden voor het nieuwe jeugdbestuur van Waterschap Vallei en Veluwe. Dus… ben jij tussen de 15 en de 18 jaar, woon je in het gebied van Waterschap Vallei en Veluwe en heb je een duidelijke mening over de toekomst van ons water? Stuur je motivatie vóór 24 december jeugdbestuur@vallei-veluwe.nl

Het jeugdbestuur bestaat op dit moment uit drie leden: Emma van der Zee, Meysam Khalil en Ajna Rexha Marošlic. Emma van der Zee: “Het zou geweldig zijn als we nog meer jongeren enthousiast kunnen maken om mee te denken over de toekomst van water. Zo hebben we meer bereik en meer slagkracht. En dat is nodig, want schoon en voldoende water is belangrijk voor onze toekomst!”

Emma van der Zee en Meysam Khalil hebben een duobaan binnen het jeugdbestuur; zij delen de rol van voormalig voorzitter Wilhelmine Rambonnet. Zij zijn daarmee allebei de afvaardiging van Waterschap Vallei en Veluwe in het Landelijke jeugdbestuur van de Unie van Waterschappen.

Jeugdbestuursagenda

Het voormalig jeugdbestuur stelde een jeugdbestuursagenda op. Daarin kwamen thema’s als bodemverbetering, vergroenen van schoolpleinen, waterbewustwording in de klas en het toegankelijk maken van lesmateriaal over water voor meerdere onderwijslagen naar voren. Alle een raakvlak met de toekomstige generatie. Met het nieuwe bestuur wordt de bestaande jeugdbestuursagenda onder de loep genomen en vernieuwd, gericht op de komende bestuursperiode.

 Leeftijdsgrens 18 jaar

Einde zomer namen vijf jeugdbestuurders afscheid van het waterschap, zij werden allen 18 jaar. Een van de voorwaarden voor het deelnemen aan het jeugdbestuur is de leeftijd, de jongeren mogen tussen de 15 en de 18 jaar zijn. De reden daarvan is dat je mag stemmen als je 18 bent, én verkiesbaar bent. Het waterschap daagt de jongeren graag uit om vanaf 18 jaar deel te nemen aan het Algemeen Bestuur.

Opgericht in september 2021

Het jeugdbestuur van Waterschap Vallei en Veluwe werd in september 2021 opgericht. Dit werd gedaan nadat dijkgraaf Marijn Ornstein tijdens haar installatie als dijkgraaf het verzoek van voormalig jeugdbestuursvoorzitter Wilhelmine Rambonnet kreeg om jongeren meer te betrekken bij het werk van een waterschap. Het jeugdbestuur houdt het waterschap scherp op de thema’s waar het zich mee bezighoudt, zoals water, klimaat, economie en politiek. Dit doen ze door vanuit een ander perspectief naar de onderwerpen te kijken en ze van gevraagd en ongevraagd advies te voorzien. Tegelijkertijd kunnen ze en durven ze de boodschap van het waterschap goed te vertalen naar leeftijdsgenoten. Waarmee water(schaps)bewustzijn wordt vergroot.

Volg het jeugdbestuur op instagram: @jeugdbestuurvalleiveluwe Meer informatie vind je hier: www.vallei-veluwe.nl/jeugdbestuur

Overdekte vlooienmarkt te Zelhem. Foto: Animo Vlooienmarkten
Grote Vlooienmarkt te Zelhem Algemeen 9 uur geleden
Burgemeester van Hedel deelde mee hoe dingen tot stand zijn gekomen. Foto: Monique Schuite
Krijgt Brummen een AZC? Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Wat is nog normaal? Ingezonden 21 uur geleden
Foto: Gemmeke Caron
Brummense groep grootouders voor het klimaat opgericht Algemeen 21 uur geleden
Waar, waarom en hoe groeien deze bomen?
Basiscursus bomen van de Veluwezoom Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Wilders in Brummen Columns 21 uur geleden
Foto: P Rozendal
Eendracht verzorgt uniek feestconcert Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Oud Eerbeek Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
De Leuvenheimse vlag Algemeen 21 uur geleden
Trotse eigenaren Hanno en Danielle. Foto: Monique Schuite
Met Hanno optiek de toekomst in kijken Algemeen 21 uur geleden
Foto ter illustratie.
Het eerste vliegtuig en de eerste auto in Leuvenheim Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Asielzoekers in Brummen? Ingezonden 21 uur geleden
Afbeelding
NLdoet actie op 16 maart bij vv Loenermark Algemeen 22 feb, 10:36
Afbeelding
SWB organiseert: "Contactgroep Omgaan met verlies en rouw" Algemeen 22 feb, 09:00