Foto: Visit Brummen/ Eerbeek
Foto: Visit Brummen/ Eerbeek

Visit Brummen: Kansen voor toerisme en recreatie

Algemeen

BRUMMEN/ EERBEEK - Onze regio is populair bij vakantiegangers en recreanten. Maar veel toeristen zoeken hun vertier buiten de gemeente Brummen. Zo zijn de Hanzesteden Doesburg en Zutphen erg in trek.

Natuurlijk rijdt er een toeristische stoomtrein door de gemeente en zijn er volop mogelijkheden om te wandelen, fietsen, paardrijden en bijvoorbeeld golfen. Maar de gemeente zou graag zien dat toeristen nog meer aanbod krijgen van activiteiten binnen Brummen. Het moet een bijdrage aan de leefbaarheid, werkgelegenheid en behoud van erfgoed binnen de gemeente Brummen.

Er zijn verregaande plannen voor een papiermuseum bij Eerbeek die samen met de Middelste Molen een goed beeld moet geven van de papierindustrie in het dorp. De ontwikkeling van klompenpaden krijgt vorm en er is hard gewerkt aan de informatievoorziening voor toeristen en inwoners van de gemeente Brummen.

De afgelopen tijd is er geïnvesteerd in een website, huisstijl en informatiepunten voor bezoekers. Visit Brummen moet mensen gaan informeren over de activiteiten en mogelijkheden in en rondom de gemeente Brummen. Het moet niet alleen de herkenbaarheid vergroten, maar ook bijdragen aan trots en verbinding vanuit de inwoners van Brummen.

Tijdens een netwerk bijeenkomst op 13 november in Eerbeek werden de plannen gepresenteerd.

Helaas was er niet alleen goed nieuws te melden. Alle betrokken waren overvallen door het raadsbesluit om de toeristenbelasting te verhogen. Dit valt niet bij alle ondernemers in goede aarde en zij zijn ook van plan om hierover nog met een inhoudelijke reactie te komen.

Maar beleidsadviseur Rémon Ridder van de gemeente Brummen blijft optimistisch: “Er komen nieuwe komborden wanneer je Brummen binnenkomt, deze zijn ontwikkeld in de Veluwse huisstijl. De bestaande wandelroutes worden opgenomen in het wandelnetwerk Veluwe en we gaan aan de slag met de mogelijkheden voor verblijfsrecreatie.”

Voor dat laatste verwijst Ridder naar een onderzoek voor marktruimte en draagvlak onder inwoners van de gemeente, om de mogelijkheden voor verblijfsrecreatie uit te breiden. Er is onderzoek gedaan naar het type recreanten dat Brummen bezoekt, maar ook naar de behoeftes op het gebied van overnachting en verblijf. Door een transitie van het buitengebied zou er meer ruimte vrij moeten komen en hij gaf aan hoopvolle verwachtingen te hebben.

Afbeelding
Waterschap Vallei en Veluwe zoekt nieuwe jeugdbestuurders! Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Finale Hybride Dammen: Kleine foutjes grote problemen. Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Innovatiesubsidie leidt tot vernieuwend concept Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Gemeente, luister naar je inwoners! Ingezonden 1 dec., 09:00
Afbeelding
Eerbeek maakt zich klaar voor het Winter Weekend! Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Midwinterwandeling: Een betoverende wandeling vol gezelligheid Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Brummense uitslag verkiezingen Tweede Kamer volgt landelijk beeld Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Campagne 'Stop geweld tegen vrouwen' van start: Reuversweerd oranje uitgelicht! Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Rubriek Pennenlikkers: Agave Kruissen Algemeen 1 dec., 09:00
Afbeelding
Oortveldruiters gaan weer oliebollen verkopen! Algemeen 30 nov., 16:11
Afbeelding
Kerstoptredens Popkoor Young Voices Algemeen 30 nov., 16:01
Afbeelding
Nieuwe taalvrijwilligers bij de Bibliotheek Algemeen 30 nov., 11:01
Afbeelding
Drie-koren winterconcert Algemeen 30 nov., 10:47
Afbeelding
Kerstnachtdienst in Loenen Algemeen 30 nov., 10:33