Voedselbos Nieuwe Erven.
Voedselbos Nieuwe Erven.

Kom in het Brummense voedselbos tijdens Burendag!

Algemeen

BRUMMEN - Onbekende gezichten worden opeens bekenden. Dat gebeurt op Burendag, een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Op zaterdag 23 september is het weer zover. Dan vinden in buurten in heel Nederland activiteiten plaats die mensen samenbrengen. Een van de Burendag-activiteiten in Brummen vindt plaats bij Voedselbos Nieuwe Erven. Iedere geïnteresseerde buur uit de omgeving van Brummen is van harte welkom!

Interessant en smaakvol programma

De vrijwilligers van het voedselbos zijn er trots op dat de gemeente Brummen e´e´n van de eerste voedselbossen in de openbare ruimte in Nederland heeft mogelijk gemaakt. Sinds 2017 wordt er samengewerkt aan dit groene hart van de wijk Elzenbos. Wie hierover meer wilt weten sluit om 10.30 uur aan bij een rondleiding door het gebied. Aansluitend kunnen de aanwezigen vanaf ca. 12.00 tot ongeveer 13.30 uur op de ontmoetingsplaats genieten van heerlijke hapjes, onder andere gemaakt van producten uit het voedselbos. 

Samen aan de slag voor een gezonde buurt
De Burendag is tot stand gekomen vanuit een samenwerking tussen inwonerscollectief Brummen Gezond en de vrijwilligers van het voedselbos. Die samenwerking wordt tijdens de lunch officieel ondertekend. Het inwonerscollectief helpt inwoners uit Brummen aan een fijne basis om zelfredzaam en samenredzaam te kunnen zijn. Zo dragen al veel inwoners hun steentje bij aan goede gezondheid en welzijn. Ook met elkaar aan de slag voor een gezonde leefomgeving hoort daarbij. Zo vullen de vrijwilligers van het voedselbos het inwonerscollectief elkaar goed aan.

Buurtverbinders van start!
De mensen betrokken bij Brummen Gezond vertellen tijdens de lunch tot slot over het initiatief van enkele actieve inwoners die onlangs van start zijn gegaan als buurtverbinder in hun Brummense buurt. De buurtverbinders weten wat er in de buurt is en waar gebruik van kan worden gemaakt. Met die kennis helpen ze – gevraagd en soms op eigen initiatief – buurtgenoten op weg bij allerlei vraagstukken. Benieuwd? Kom ook dan op zaterdag 23 september een kijkje nemen in het voedselbos bij de Burendag!

Meer informatie

Neem gerust contact op met de vrijwilligers van het voedselbos via voedselbosnieuweerven@gmail.com of met de buurtverbinders van Brummen Gezond via buurtverbinder@brummengezond.nl.

Afbeelding
Wordt Brummen beste fietsgemeente 2024? Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Sfeervol afscheid Stichting MET Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Kinderen in actie tegen sluipverkeer Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Keuzes maken in onzekere tijden? Ingezonden 22 sep., 08:00
Afbeelding
FBE heeft vertrouwen in duurzame toekomst Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Duurzame lieverdjes Columns 22 sep., 08:00
Afbeelding
Bas Jansen Groente en Fruit gaat stoppen Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Gemeentelijk plan klimaatadaptatie op komst Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
'Zondagochtendverhaal' Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Baasje gezocht voor kittens Algemeen 21 sep., 18:15
Afbeelding
Uitslag kruisjassen vv Oeken 20 september Algemeen 21 sep., 18:11
Afbeelding
Doe mee aan het regionale onderzoek naar koopgedrag Gemeentenieuws 21 sep., 16:41
Afbeelding
Drie fora als voorbereiding op raadsvergadering 12 oktober Gemeentenieuws 21 sep., 16:40
Afbeelding
Popkoor Young Voices treedt op Algemeen 21 sep., 14:35