Zaterdag aanstaande: Top-talent in de Muziektent
Zaterdag aanstaande: Top-talent in de Muziektent

Zaterdag aanstaande: Keltisch programma met Hardkoor en anderen

Algemeen

EERBEEK - Zaterdag 16 september, 20.00 uur is het allerlaatste concert/ optreden georganiseerd door Stichting MET.

Hardkoor

Het inmiddels regionaal, maar zelfs in Ierland bekende Hardkoor uit Brummen sluit het MET-seizoen af met een kleine reprise van hun succesvolle optreden van 16 mei. Onder leiding van Andor Boddeke brengen zij een gevarieerd repertoire aan Ierse en Schotse songs.


Hardkoor uit Brummen

Dansgroep Cailini uit Vlaardingen 

‘Vier getalenteerde meisjes dansen de sterren van de hemel’, stond er destijds in de krant. Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en schrijven we; Desiree, Siobian (Sjevan), Marlon en Rinske, de vier dames van dansgroep Cailini uit Vlaardingen met een geweldige nationale en internationale reputatie laten hun Ierse Riverside dansen zien maar vooral ook horen in ons .

Dewi is familie (zusje) van dirigent Andor

Inderdaad, Dewi is familie (zusje) van dirigent Andor. Zij deed haar zangstudie aan het Rotterdams Conservatorium bij Carolyne Watkinson en kreeg nationale bekendheid in ‘De wereld draait door’ waar ze ook nog de X-factor klassiek won. 

Kortom Top-talent in de Muziektent.

Muziektent Eerbeek

Korte geschiedenis:

1999 Gemeenteraad besluit tot ‘opheffen’ muziektent. Werkgroep, later stichting in oprichting ontwerpt plan voor behoud. Eerste proefoptredens georganiseerd, o.a. Eendracht en Ierse zanger.

2000 Gemeente Brummen reserveert 10 jaar onderhoudsgeld voor geplande aanpassing. Stichting MET in oprichting krijgt ‘Recht-van-opstal’ (wordt eigenaar!). Burgemeester en Beschermvrouwe Lynde Blok opent op 7 mei en Muziekvereniging Eendracht speelt in de muziektent.

Daarna is er elk jaar een programma van begin mei tot half september, gefinancierd door donateurs, advertentie-inkomsten van winkels en bedrijven en soms een bijdrage van de Culturele Stichting.

2005 Eind oktober wordt de muziektent in brand gestoken door onbezonnen (lees dronken) jongelui en dit lijkt einde Muziektent. Stichting MET spreekt de verzekering aan en krijgt support van RABO, Rotary Eerbeek-Zutphen en Prins Bernhardt fonds.

2006 De muziektent is weer in meer dan oude glorie herbouwd en onder het motto Voorkomen-is-beter heeft MET een rolluik laten plaatsen. Samen met het uitvouwbare hekwerk moet dit vandalisme in de toekomst voorkomen.

2011 Een natte herfst en daarna een hevige storm legt alle, veel te hoge, grove dennen plat. Narrow escape voor de muziektent, nieuwe meer passende eikenbomen worden geplant.

2020/ 2021 Geen programma in verband met Corona, wel veel zorg en tijd besteed aan muziektent vanwege defect aan rolluik. Sindsdien ook op zoek naar nieuw, aanvullend bestuur voor MET; helaas tevergeefs, geen vrijwilligers!

2022 Zou het laatste programma jaar zijn voor MET maar door afspraken van vóór covid toch nog een beperkt aantal optredens met als allerlaatste nog een beperkt programma voor >> 

2023 MET bestuur besluit unaniem om de stichting per eind september op te heffen en daarmee de Muziektent terug te geven aan Gemeente Brummen.

Zaterdag 16 september, 20.00 uur. Toegang gratis, uitwijk De Schuure. N.B. stichting MET stopt, de muziektent blijft maar wordt weer van de gemeente, dus van U!

Afbeelding
Wordt Brummen beste fietsgemeente 2024? Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Sfeervol afscheid Stichting MET Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Kinderen in actie tegen sluipverkeer Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Keuzes maken in onzekere tijden? Ingezonden 22 sep., 08:00
Afbeelding
FBE heeft vertrouwen in duurzame toekomst Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Duurzame lieverdjes Columns 22 sep., 08:00
Afbeelding
Bas Jansen Groente en Fruit gaat stoppen Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Gemeentelijk plan klimaatadaptatie op komst Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
'Zondagochtendverhaal' Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Baasje gezocht voor kittens Algemeen 21 sep., 18:15
Afbeelding
Uitslag kruisjassen vv Oeken 20 september Algemeen 21 sep., 18:11
Afbeelding
Doe mee aan het regionale onderzoek naar koopgedrag Gemeentenieuws 21 sep., 16:41
Afbeelding
Drie fora als voorbereiding op raadsvergadering 12 oktober Gemeentenieuws 21 sep., 16:40
Afbeelding
Popkoor Young Voices treedt op Algemeen 21 sep., 14:35