Afbeelding

Tijdelijke woningen Oekraïners

Algemeen

EERBEEK - Op een braakliggend terrein bij Sportpark de Veldkant in Eerbeek laat de gemeente Brummen in april zestien tijdelijke woningen (maximaal 10 jaar) voor Oekraïense vluchtelingen plaatsen. Het gaat om twee blokken van acht woningen verdeeld over twee bouwlagen. 

Streven is de Oekraïners die in het ABK-huis in Hall verblijven medio april in Eerbeek onder te brengen. De opvanglocatie in Hall is in april 2022 in gebruik genomen, met de afspraak dat dit voor maximaal een jaar zou zijn. Vandaar dat de gemeente naar een alternatief is gaan zoeken en op het voormalige trainingsveld van Eerbeekse Boys is uitgekomen. De gemeente is hiervan de eigenaar.

Voor buurtbewoners en andere belanghebbenden zijn er inmiddels twee informatiebijeenkomsten gehouden waarbij iedereen kon meepraten en meedenken. Dit heeft er onder meer toe geleid dat de woonunits anders worden gesitueerd dan de bedoeling was. Dit om ongewenste inkijk bij omwonenden te voorkomen.

Later dit jaar wil de gemeente op hetzelfde terrein maximaal 32 tijdelijke woningen laten verrijzen. Hierover is zij in gesprek met woningcorporatie Veluwonen. Deze woonunits zijn bestemd voor ‘spoedzoekers’; starters op de woningmarkt (met name Eerbeekse jongeren) en mensen die vanwege privéomstandigheden met spoed onderdak nodig hebben.

Met het oog op de geplande tijdelijke woningen voor Oekraïense vluchtelingen beginnen binnenkort al de voorbereidende (grond)werkzaamheden. 

De ontheffing van het bestemmingsplan en de vergunning voor de eerste zestien tijdelijke appartementen worden naar verwachting op dinsdag 14 februari door de gemeente gepubliceerd. Er is dan ook gelegenheid om eventueel hiertegen bezwaar aan te tekenen.

Afbeelding
Wordt Brummen beste fietsgemeente 2024? Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Sfeervol afscheid Stichting MET Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Kinderen in actie tegen sluipverkeer Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Keuzes maken in onzekere tijden? Ingezonden 22 sep., 08:00
Afbeelding
FBE heeft vertrouwen in duurzame toekomst Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Duurzame lieverdjes Columns 22 sep., 08:00
Afbeelding
Bas Jansen Groente en Fruit gaat stoppen Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Gemeentelijk plan klimaatadaptatie op komst Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
'Zondagochtendverhaal' Algemeen 22 sep., 08:00
Afbeelding
Baasje gezocht voor kittens Algemeen 21 sep., 18:15
Afbeelding
Uitslag kruisjassen vv Oeken 20 september Algemeen 21 sep., 18:11
Afbeelding
Doe mee aan het regionale onderzoek naar koopgedrag Gemeentenieuws 21 sep., 16:41
Afbeelding
Drie fora als voorbereiding op raadsvergadering 12 oktober Gemeentenieuws 21 sep., 16:40
Afbeelding
Popkoor Young Voices treedt op Algemeen 21 sep., 14:35