Droog genoeg voor de Ecoploeg. Foto: Herenboerderij Loenen
Droog genoeg voor de Ecoploeg. Foto: Herenboerderij Loenen

Voorjaarsrondleiding op Herenboerderij Loenen

zaterdag 6 april 2024 10:00

LOENEN - Na een extreem natte periode is de akker gelukkig weer droog genoeg voor de Ecoploeg. Hiermee wordt mest van onze eigen koeien voorzichtig ondergewerkt in de bodem. Het zaaien en planten kan beginnen!

De ecoploeg ploegt maar 18 cm diep, ruim de helft minder diep dan een conventionele ploeg. Hierdoor wordt het bodemleven minder verstoord. Dit past in de filosofie van Herenboeren: gifvrij, circulair en bodemvriendelijk. Herenboeren Loenen is een coöperatie waar we met 200 huishoudens, samen met een boer, duurzaam voedsel produceren in een gemengd kleinschalig boerenbedrijf. Groente, eieren, vlees en als de bomen groot genoeg zijn, ook fruit. Alles van eigen grond! 

Je haalt je groente en vlees en eieren zelf op bij de boerderij in Loenen. Je mag ook meewerken, bij het verzorgen van de dieren of samen op het land, structureel, of af en toe als het jou uitkomt. Ben jij geïnteresseerd om ook Herenboer te worden? Loop dan mee met een rondleiding en laat je er alles over vertellen. De rondleidingen zijn op zaterdag 6 en 20 april. Start om 10:00 uur en het duurt ongeveer 1,5 uur. Meld je aan via: grootemodderkolk.herenboeren.nl