Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie.

Meer muziek in de klas.

vrijdag 5 april 2024 8:35 tot vrijdag 24 mei 14:55

REGIO - In het kader van ‘Meer Muziek in de Klas’ Brummen, Lochem, Voorst, Zutphen, wordt de Kindermuziekweek op vrijdag 5 april geopend met 1300 kinderen en elf optredens van de Doe Maar Mee Band o.l.v. Römanö Mediati.  De band bestaat uit leden van de plaatselijke muziekverenigingen HOB, Eendracht en DES. Met een bus zal het orkest naar elf scholen in Brummen, Eerbeek, Hall en Leuvenheim gaan.

Met de leerlingen van de hele school wordt het Kindermuziekweeklied gezongen en er is een mini-schoolplein-meedoe-concert voor de hele school o.l.v. Patrick de Heus. Kinderen nemen zelf huis-tuin-en-keuken-voorwerpen mee waar ze muziek mee kunnen maken. Op 5 april wordt gestart om 08:35 bij Sterrenbeek en Sprankel in Eerbeek en het eindigt om 14:55 uur bij school de Lans in Brummen. Voorafgaand aan het schoolpleinconcert is er op donderdag 28 maart ’24 een warming-up met een muzikaal inspiratiemoment van vakdocent Patrick de Heus. Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt dankzij gelden van de Provincie Gelderland en de Stedendriehoek Apeldoorn, Brummen, Lochem, Voorst en Zutphen.