Koor Zanglust organiseert korenfestival.
Koor Zanglust organiseert korenfestival.

Abba medley aanleiding tot korenfestival

zondag 21 april 2024 13:30

EMPE - Op 21 april a.s. organiseert Dameskoor Zanglust Empe een korenfestival. Vaak wordt zingen in een koor als oubollig gezien, maar het tegendeel is waar. Zingen is goed voor je lijf en geeft plezier.                                                                                                                                                                                 

Waarom een festival? Het koor is momenteel te klein om een concert te geven. Daarom is er een project opgezet, waarbij zoveel mogelijk dames is gevraagd een Medley van ABBA instuderen. Dat is gelukt, er hebben zich 37 dames aangemeld. Dit wil je dan ook aan publiek laten horen maar wat doe je er dan bij? Als meerdere koren meedoen, dan zou het een festival kunnen worden. Maar toen moest er nog een locatie worden gezocht. Het idee om de Oranjevereniging te vragen of de tent zouden mogen worden gebruikt was een optie. Na overleg kwam er groen licht en het organiseren kon beginnen. 

Er zullen op 21 april, 6 koren hun repertoire laten horen: Brummens Mannenkoor, Vitalis uit Twello, Fa Mi Contento uit Eefde, Vrouwenkoor Phoenix uit Brummen, Broeks koor de Vroolijkheid en het Vordens Mannenkoor. Elk koor zingt 15 minuten. Als afsluiting zullen de dames, onder leiding van Willemien Rouwenhorst en aan de piano Erna Groet, de ABBA medley laten horen. Het festival begint om 13:30 uur en de tent is open vanaf 13:00 uur. De entree bedraagt € 5,00. Vind je zingen leuk en houd je van gezelligheid, kom dan op de donderdagavond naar ‘t Oortveld in Empe en zing van 19:30 tot 21:30 uur mee.