Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie.

Vroege vogel wandeling rondom Landgoed “De Engelenburg”

zondag 14 april 2024 6:30

BRUMMEN - Op zondag 14 april a.s. organiseert IVN Eerbeek e.o. de jaarlijkse vroege vogelwandeling. Onder begeleiding van onze gidsen wandelen we deze keer rondom Landgoed “De Engelenburg”. Veel oude bomen en mooie waterpartijen met elk zijn eigen bijbehorende vogelsoorten. 

Rond deze tijd van het jaar komen de broedvogels weer terug en zingen zij volop om hun territorium af te bakenen en op zoek te gaan naar een partner. Omdat de bomen nog niet volledig in het blad staan kunnen we ze ook nog eens gemakkelijk zien, neem daarom een verrekijker mee! Daarnaast zijn nog niet alle wintergasten vertrokken, zodat we ook een kans hebben om die tegen te komen.

De start is om 06:30 uur in de ochtend ! verzamelen bij de poort van Kasteel Engelenburg, Eerbeekseweg 6, Brummen. De wandeling duurt ca. twee uur. Stevig schoeisel is aan te raden. Vooraf opgeven is niet nodig, een gift als blijk van waardering is welkom.