Kleine expositie van iconen bij Kringloop de Bongerd

zaterdag 9 maart 2024 10:00 tot vrijdag 5 april 14:00

EERBEEK - Vanaf heden tot 5 april zijn er een aantal iconen van o.a. Els van den Eertwegh-Gubbels te bekijken. Een aantal van de iconen is ook te koop.

Vanaf haar jeugd tekent/schildert Els met potlood, houtskool, en Oost-Indische inkt, waterverf, later met aquarel en olieverf. Sinds 2001 verdiept zij zich ook in achtergronden en in de ambachtelijke manier waarop iconen gemaakt worden. Zij volgt in Den Haag iconen-schilderles bij Martin Mandaliev (Sofia) en in het Belgische Chevetogne bij Stefanos Armakolas (Griekenland). Rond 2015 volgt zij in Loenen workshop icoonschilderen bij Poolse iconenschilderes. 

Kom kijken tijdens de opening van de winkel op donderdag en zaterdag van 10:00 tot 14:00 uur. Meer informatie op www.kringloopdebongerd.nl of op Facebook en Instagram