Afbeelding

Dorpsraad Brummen en Stichting G1000 organiseren een G1000 café over Burgerberaad

woensdag 28 februari 2024 19:00

BRUMMEN - Burgerberaad, wat is het en hoe doe je het? Woensdagavond 28 februari organiseert de dorpsraad Brummen in samenwerking met Stichting G1000.nu een informatieavond over Burgerberaad in gebouw SWB aan het Graaf Limburg van Stirumplein 5 in Brummen. Wat is een Burgerberaad, hoe organiseer je dat en wat schiet Brummen ermee op? Dat zijn zo ongeveer de thema’s van de avond, waarbij er ook een proeverij georganiseerd wordt, een soort mini-burgerberaad, zodat deelnemers zelf kunnen ervaren hoe het is om aan een Burgerberaad deel te nemen.

Er bestaan veel verschillende beelden en meningen over het Burgerberaad. Daarom is de dorpsraad blij dat Harm van Dijk, pionier en grondlegger van het burgerberaad in Nederland, bereid is om deze avond zijn kennis en ervaring met te delen en te laten ‘proeven’ van het burgerberaad. Recent zijn de uitslagen van een enquête van de gemeente over participatie in Brummen gepubliceerd. Daaruit blijkt dat veel inwoners door de gemeente nauwer betrokken willen worden bij de besluiten van de gemeente. Ook de Dorpsraad Brummen ziet graag dat het Burgerberaad één van de pijlers wordt van het nieuwe participatiebeleid. 

Om u meer bekend te maken met dit fenomeen organiseert de Dorpsraad deze avond. Als u nieuwsgierig bent kunt dat aan den lijve ondervinden. Voor de goede orde: de gemeente Brummen is hier niet bij betrokken.

Op 28 februari bent u vanaf 19:00 uur. van harte welkom. Het programma begint om 19:30 uur en zal rond 21:30 uur. afgesloten worden met een hapje en een drankje. Wilt u komen, meldt u zich dan aan voor 22 februari bij secretariaat@dorpsraadbrummen.nl.