Afbeelding

THOMAS BEIJER IN BRUMMEN

zondag 18 februari 2024 15:30

BRUMMEN - Op zondag 18 februari is er een bijzonder pianoconcert, de vierde op rij, georganiseerd door de Werkgroep Kamermuziek in de Pancratiuskerk in Brummen.

Thomas Beijer is een toppianist en veelzijdig musicus met een breed repertoire dat rijkt van zeventiende-eeuwse muziek tot en met hedendaagse composities. Naast zijn pianistische carrière, is Thomas Beijer ook componist en actief als schrijver en tekenaar. In 2022 ontving hij de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding die door het ministerie van OCW aan een musicus, werkzaam in de klassieke muziek, wordt uitgereikt. Hij treedt op, zowel met grote orkesten, alsook op kleinere podia. Hij was meerdere malen in het Concertgebouw te beluisteren, waaronder ook in de serie Grote Pianisten. In Brummen speelt hij voor ons Ballades van Brahms, van Bela Bartok Szabadban, van Liszt een Andante Lagrimoso en de Sonate nr. 3 van Chopin. 

Het concert vind plaats in de Pancratiuskerk in Brummen, waar de goede akoestiek zijn spel bijzonder tot zijn recht zal laten komen.Toegangskaarten zijn te koop via de website: www.brummencultuur.nl . Kinderen t/m 16 jaar hebben na opgave gratis toegang. Na afloop serveren wij een (gratis) drankje zodat u nog even uw impressies van het concert met elkaar kunt delen. 

U bent van harte welkom op zondag 18 februari in de Pancratiuskerk, adres Kerkstraat 17 te Brummen. Vanaf 15:00 uur is de kerk open. Het concert begint om 15:30 uur.