Afbeelding

Gemeente Brummen en BIJ de bieb gaan voor (voor)leesplezier!

donderdag 28 september 2023 8:30

BRUMMEN - Gemeente, school en Bibliotheek werken samen aan het voorkomen en bestrijden van lees- en taalachterstanden. Dankzij een subsidie van de gemeente Brummen heeft BIJ de bieb de samenwerking met de elf basisscholen in Brummen kunnen verstevigen.

Feestelijke aftrap boeken uitdelen

Op donderdag 28 september om 8.30 uur zullen op een feestelijke manier op basisschool De Ontdekking in Brummen prenten-en leesboeken worden gebracht door wethouder Timmer.

Besteding subsidie

Het geld is besteed aan het uitbreiden van de collectie prenten- en leesboeken voor de leerlingen van groep 1 tot en met 4 van de basisschool. De Bibliotheek en de school hebben samen gekeken welke boeken het best bij de leerlingen van de school aansluiten. Met behulp van Primera Bosman is een deel van deze boeken aangeschaft.

Belang van (voor)lezen

Lezen en voorlezen is belangrijk. Niet alleen thuis, door de ouders, maar ook op school door de leerkrachten. Voorlezen heeft tal van positieve effecten op de ontwikkeling van kinderen. Zowel op emotioneel, cognitief als sociaal vlak. Voorlezen draagt bij tot een betere taal- en leesvaardigheid van het kind. Hoe vroeger en regelmatiger kinderen worden voorgelezen, hoe groter de voordelen zijn. Daarnaast is voorlezen een gezellig moment tussen ouder/verzorger en kind, of door de leerkracht voor de hele groep.