Afbeelding

Muziek, zang en poëzie bij jubileumconcert van 60-jarig H.O.B.

zaterdag 3 juni 2023 0:00

BRUMMEN - Het is bijna zover! Na maanden van voorbereiding, oefenen en repeteren zal op zaterdagavond 3 juni in de tuin van het landgoed Reuversweerd een concert worden gegeven dat zijn weerga in Brummen niet kent.

Met medewerking van muzikanten, zangers, de dorpsdichter en bekende Brummenaren zal het Harmonie Orkest Brummen zijn zestigjarig jubileum vieren. Een concert waarbij het plezier van muziek maken en beleven voorop staat. En dat laatste geldt natuurlijk ook voor het publiek.

Sopraan Laura Engel, rapper Pjotr, bariton Guus Berkhout en presentator Marlies Claasen zingen met begeleiding van het orkest en een combo bekende stukken van vroeger en nu. Het combo bestaat uit Erwin Heinen gitaar, John Gaasbeek toetsen en onze eigen Siebe de Vries en Jasper Meijrink op drums en basgitaar.

De dorpsdichter Chris Ros heeft speciaal voor de gelegenheid een gedicht gemaakt waarin zij de geschiedenis van het huis Reuversweerd en het H.O.B. met elkaar verbindt. Bij het voordragen wordt zij begeleid door Siebe de Vries op vibrafoon.

En dan zijn er natuurlijk de Maestro’s! Willy Teeselink, Arjan Troost, Pouwel Inberg, Charles Ek en Theo van Enckevort zullen allen een stuk dirigeren. Na maanden oefening zal blijken wie het orkest naar grote hoogten doet stijgen.

Dit alles voor het prachtig gerenoveerde huis Reuversweerd in het mooie buitengebied van Brummen. Er zijn nog kaarten, maar wees er snel bij!