De prachtige buitenplaats Reuversweerd. Foto: Leontine Lamers
De prachtige buitenplaats Reuversweerd. Foto: Leontine Lamers

HOB viert op 3 juni 60-jarig bestaan

zaterdag 3 juni 2023 0:00

BRUMMEN - Zestig jaar Harmonieorkest Brummen. Sinds de fusie van de christelijke muziekvereniging Juliana en de muziekvereniging Amicitia in 1963 is het harmonieorkest uitgegroeid tot een vereniging van meer dan 100 actieve leden. Mensen die verbonden zijn door de muziek die zij samen maken en de activiteiten die naast de muziek worden ondernomen in commissies en werkgroepen. Een rijke muziekgeschiedenis die meer dan honderdvijftig jaar teruggaat, tot 1869 om precies te zijn, toen het eerste muziekgezelschap in Brummen werd opgericht.

Een bijzondere plek voor een bijzonder concert

Zestig jaar Harmonieorkest Brummen. Een jubileum dat we gaan vieren met een bijzonder concert op een bijzondere plek: buitenplaats Reuversweerd. Een schitterend huis, gelegen op een rivierduin in de uiterwaarden van Cortenoever. Met een lange en veelbewogen geschiedenis, die net als het Harmonieorkest Brummen, innig is verweven met ons mooie dorp.

Een nieuwe, duurzame toekomst

Nadat Reuversweerd in de Tweede Wereldoorlog onder vuur heeft gelegen en vervolgens werd verlaten, heeft het meer dan zeventig jaar leeggestaan. Nu is het tij gekeerd. Sinds de overdracht in 2017 staat het huis alweer enkele jaren in de steigers en is de restauratie in volle gang. Met veel aandacht voor de historische details wordt het huis met veel vakmanschap hersteld en klaar gemaakt voor de toekomst. Duurzaam en energieneutraal.

Een onvergetelijke muzikale ervaring

In overleg met de eigenaar organiseert het HOB op 3 juni 2023 een groots jubileumconcert in de tuin van huis Reuversweerd. Het wordt een onvergetelijke muziekervaring waarbij alle aspecten van oude en nieuwe muziek voorbijkomen. De voorbereidingen zijn in volle gang. Veel is al bedacht en geregeld, maar we verklappen nog niet alles. Wat we al wel kunnen we zeggen, is dat het een mooi en gevarieerd programma wordt voor jong en oud en alles daartussenin. Dus noteer alvast de datum in uw agenda. De kaartverkoop start binnenkort en zal via de lokale nieuwsbladen bekend worden gemaakt en op www.harmonieorkestbrummen.nl natuurlijk. Mis het niet!