Gravinnenbeek bij Kerstens molentje.
Gravinnenbeek bij Kerstens molentje.

Eerste editie van de Gelderse Natuurmakersdagen

vrijdag 2 juni 2023 0:00

REGIO - Op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni wordt de eerste editie van de Gelderse Natuurmakersdagen georganiseerd. Twee dagen vol excursies in natuurgebieden, natuur in de stad en natuur op het platteland. Tijdens de Gelderse Natuurmakersdagen laten natuurvrijwilligers zien waar zij aan werken en wat het oplevert voor de natuur. De excursies vinden plaats in de hele provincie. 

In Gelderland werken ruim 20.000 natuurvrijwilligers aan natuur en landschap. Zij zijn aangesloten bij een verscheidenheid aan natuur- en vrijwilligersorganisaties en leveren een belangrijke bijdrage aan het beheer van natuurgebieden, de aanleg van bomen en struiken in het landelijk gebied, monitoringswerk en zijn de onmisbare kracht achter vele vergroeningsinitiatieven in steden. Natuurvrijwilligerswerk is daarmee van grote waarde voor het herstel van de biodiversiteit, het behoud van historische cultuurlandschappen en onze natuurgebieden. Hiervoor zijn we alle natuurvrijwilligers zeer dankbaar. De Gelderse Natuurmakersdagen staan dan ook in het teken van natuurvrijwilligers: wat doen zij zoal en hoe draagt dit bij aan biodiversiteitsherstel? 

Ook het team Beekruimers, onderdeel van IVN Eerbeek e.o. doet mee. Op beide dagen is er een wandeling van ca. een uur, waarin wordt verteld hoe het team de beek, die 25 jaar droog heeft gestaan, lopende heeft gekregen. Start om 10.00 uur bij het witte huisje aan de Boshoffweg. 

Aanmelden via de website van de provincie Gelderland voor één of meerdere excursies. Bekijk het aanbod op de website van de provincie gelderland “Gelderse Natuurmakersdagen”. Maximaal 3 introducées mogen mee. Voor alle excursies geldt vol is vol, dus wees er snel bij. Aanmelden tot 30 mei 2023. https://geldersenatuurmakersdagen.gelderland-events.nl