Afbeelding

Rondwandeling langs heggen en vogelbosje op de Hogenenk Brummen

zaterdag 10 juni 2023 11:00

BRUMMEN - Biologisch boomkweker Jan van Tiel begeleidt zaterdag 10 juni een rondwandeling over het akker- en weiland van Stichting Het Anker. Met passie voor struiken en bomen vertelt hij over wat we onderweg zien en wat deze struiken en bomen mens en dier te bieden hebben. 

Jan van Tiel is kweker bij de oudste biologische boomkwekerij van Nederland, Kwekerij Valckenhof in Reek (tussen Nijmegen en ‘s Hertogen Bosch). Met het opkweken en verkopen van inheemse houtige gewassen beogen zij een bijdrage te leveren aan een gezonde landbouw. Via hun klanten scheppen zij een rijkere wereld voor mens en dier.

Stichting Het Anker beoogt de biodiversiteit in Brummen te vergroten. Zij heeft grond in eigendom en verpacht die alleen aan biologische of biologisch-dynamische boeren. De grond wordt aangekocht met geld dat geleend wordt van klanten en vrienden van deze boeren, bekenden en dorpsbewoners. 

Twee jaar geleden is een halve hectare van de grond met hulp van gemeente en provincie heggen en vogelbos geworden. Met hulp van veel vrijwilligers zijn meer dan 2000 inheemse en biologisch opgekweekte bomen en struiken geplant. Deze zijn goed aangeslagen en vormen een rijke leefomgeving voor diverse vogels, insecten en andere dieren. Jan van Tiel vertelt u graag wetenswaardigheden over de flora en fauna die hier te vinden is. 

Iedereen is welkom, maar dient zich vooraf wel aan te melden via info@hetankerbrummen.nl. Er kunnen maximaal dertig deelnemers mee. De start is om 11.00 uur bij de ingang van het weiland op de Hogenenk, voorbij huisnummer 5. (Het weggetje achter biologische boerderij De Meander.)

Stichting Het Anker zie: www.hetankerbrummen.nl