Toonkunst Zutphen
Toonkunst Zutphen

Toonkunst Zutphen weer terug met de Matthäus

vrijdag 7 april 2023 19:30

REGIO - “Ja, het is heerlijk om de Matthäus weer in te studeren,” zegt een koorlid van Toonkunst Zutphen, “het is vijf jaar geleden dat wij het voor het laatst uitgevoerd hebben. Normaal zingen we dit geliefde oratoriumwerk om het jaar, maar in 2020 heeft corona roet in het eten gegooid. In 2022 hebben we met Pasen de Messiah van Händel gezongen. Dat is ook mooi en is ook eigenlijk voor Pasen bedoeld. Maar nu staat de Matthäus weer op de lessenaar en het is alsof we een oude bekende terugzien.”

Onder leiding van hun nieuwe dirigent, Marc Buijs, is het koor druk met de laatste verfijningen. Op Goede Vrijdag 7 april staan de koorleden op het podium van de Buitensociëteit van de Hanzehof om samen met de solisten, het jongenskoor Dalfsen en het Nationaal Symfonisch Kamerorkest hun interpretatie van het in de Paastijd niet weg te denken werk van J.S. Bach ten gehore te brengen.

“Wij zien het als een soort revanche op het virus,” zegt het koorlid, “wij zijn van plan om de beste uitvoering ooit te geven.”

  • Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach 
  • 7 april 2023
  • 19.30 uur Buitensociëteit Hanzehof Zutphen