Afbeelding

Groot Brummens Dictee voorgelezen door wethouder Annika van Klinken

woensdag 22 maart 2023 19:00

BRUMMEN - Op woensdag 22 maart zal de enige keren uitgestelde eenentwintigste editie van het Groot Brummens Dictee plaatsvinden in de bibliotheek van Eerbeek. Het dictee zal worden voorgelezen door de wethouder Cultuur, Annika van Klinken.

Aanvang is 19.30 uur, inloop met koffie/thee vanaf 19.00 uur. De leden van de Werkgroep Taalmarkt van de Culturele Stichting Brummen zijn blij dat het dictee weer plaats kan vinden. Er is een minimum van 15 en een maximum van 45 deelnemers. De deelnemers wordt verzocht om zich van tevoren op te geven via ons mailadres taalmarkt@brummencultuur.nl . Dat kan tot uiterlijk vrijdag 17 maart.

Dit keer is het dictee weer geschreven door de leden van de Taalmarkt. Het thema is Vergeten Woorden.

U kunt zich als team en als individu opgeven. Teams bestaande uit “losse” deelnemers kunnen desgewenst op de avond zelf nog ingedeeld worden. Deelnemers moeten zoals altijd in de gemeente Brummen wonen of werken, of ze moeten sociaal sterk aan Brummen verbonden zijn.

We gaan een nieuwe werkwijze uitproberen waarbij alleen de moeilijke woorden hoeven te worden opgeschreven. Dat zou veel tijd moeten schelen bij het nakijken. De dictees worden vlak voor de korte pauze ingeleverd en elke deelnemer kijkt vervolgens het dictee van een anonieme ander na, terwijl de correcte schrijfwijze centraal wordt toegelicht. Net als altijd worden alleen de winnaars bekend gemaakt.