Samen zingen. Foto: Jan Loonstra
Samen zingen. Foto: Jan Loonstra

Een muzikale liedtocht op weg naar Pasen

zondag 19 maart 2023 14:30

BRUMMEN - Op zondag 19 maart aanstaande, aanvang 14:30 uur, vindt er een zangmiddag plaats in de Pacratiuskerk in Brummen. We heffen met z’n allen het lied op deze zondag in de veertigdagentijd. Theo Meurs zal op het mooie J.H. Holtgräve-orgel (uit 1846) de liederen begeleiden die de zondagen op weg naar het paasfeest markeren. Uiteraard is er een keuze gemaakt voor liederen die uit volle borst kunnen worden meegezongen. De laatste liederen zullen een paar heerlijke paasliederen zijn en dat mag ook op zondag laetare, die zondag waarop het licht van het Paasfeest al zichtbaar wordt. U bent om 14.30 uur van harte welkom voor een uur heerlijk samen zingen. Het belooft een feestelijke zangmiddag te worden, die wordt afgesloten met een samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje (want het is ook zondag half-vasten: heel even mogen de teugels van het vasten vieren. De Fransen noemen het ‘mi-carème’ dat betekent ook; halverwege het vasten en even op halve kracht vasten.) De toegang is gratis en een ieder is van harte welkom!