Dialysehub. Bron: Dianet
Dialysehub. Bron: Dianet

Dialyseer dicht bij huis!

dinsdag 5 december 2023 10:00 tot 12:00

BRUMMEN - Voor mensen van wie de nieren bijna niet meer werken, is dialyse een van de behandelmogelijkheden. Een dialysemachine neemt daarbij een deel van de werking van de nieren over. Zo haalt de machine bijvoorbeeld afvalstoffen uit het bloed. Dialysepatiënten dialyseren meerdere keren per week, vaak in een ziekenhuis. Sommige patiënten hebben veel reistijd om naar het ziekenhuis te komen. Daarom richt Dianet, als gespecialiseerd ziekenhuis voor dialysezorg, regionale dialysehubs in. Voor iedereen die graag eens komt kijken in een dialysehub, organiseren we op dinsdag 5 december een Open Huis bij Dialysehub Brummen. Komt u ook?

Wat is een dialysehub? 

Een dialysehub is een kleinschalige behandelruimte, dicht bij huis, waar dialysepatiënten onder begeleiding van een dialyseverpleegkundige dialyseren. Dianet werkt hierbij nauw samen met omliggende ziekenhuizen. De patiënt blijft dus gewoon onder behandeling van de eigen arts.

Open Huis op 5 december bij Dialysehub Brummen
Op dinsdag 5 december organiseert Dianet een Open Huis bij Dialysehub Brummen (Primulastraat 2). Tussen 10:00 en 12:00 uur bent u van harte welkom om binnen te lopen. Medewerkers van Dianet leiden u rond en er is volop gelegenheid om vragen te stellen. Schikt dit moment niet, maar wilt u wel graag een keer komen kijken? Stuur ons een mail. Dan nemen we contact met u op: communicatie@dianet.nl.