Bomen en struiken zaailingen oogsten
Bomen en struiken zaailingen oogsten

Zaailingen oogsten op Landgoed Het Hallse Hull

zaterdag 25 november 2023 10:00 tot 15:00

HALL - Op 25 november gaan vrijwilligers van Meer Bomen Nu en NIVON bomen en struiken zaailingen oogsten op het NIVON Landgoed het Hallse Hull in Hall. Fijn als je mee kunt helpen.

Meer Bomen Nu Zutphen organiseert deze oogstdag samen met vrijwilligers van NIVON om jonge boompjes en struiken te verhuizen van kansarme naar kansrijke plekken. De natuur zorgt per boom voor tientallen zaailingen op plekken waar onvoldoende licht is om op te groeien, waar ze te dicht op elkaar staan of te dicht bij het pad. Ook in Hall. 

We gaan samen aan de slag op deze dag om honderden boompjes en struiken met een spade uit te steken. De geoogste zaailingen worden opgehaald door bos en tuin liefhebbers of tijdelijk ingekuild op de Bomenhub Zutphen, waar ze verder verspreid worden. Als vrijwilliger mag je ook zaailingen meenemen om bij jou thuis een voedselbos, vogelbosje, heg of boonsingel aan te leggen. Tijdens de oogst is er koffie en thee.

De verplantmethode van Meer Bomen Nu helpt klimaatverandering tegen te gaan én biedt vrijwilligers een heerlijke dag in de natuur. Meer Bomen Nu nodigt inwoners van Hall en de Brummense regio van harte uit om mee te doen.

  • Wat: Oogstdag zaailingen NIVON terrein Hallse Hull
  • Waarom: Kansarme zaailingen van bomen en struiken redden 
  • Waar: Landgoed Hallse Hull

 Hallseweg 10
 6964 AM Hall

  • Wanneer: zaterdag 25 november, van 10:00 uur tot 15:00 uur.

Meedoen? Maak een vrijwilligersprofiel aan op www.meerbomen.nu/ik-doe-mee  Of bel / mail Ernst Boerwinkel 06-38308815 / e.boerwinkel@gmail.com.

Extra informatie Meer Bomen Nu

Meer Bomen Nu is een campagne van Urgenda, bedacht door Stichting MEERGroen en op de kaart gezet met hulp van de boeren van de Caring Farmers. Sinds 2020 gaven wij al bijna een miljoen bomen en struiken gratis weg. Iedere boom maakt elk jaar tientallen zaailingen. De meeste hiervan overleven het niet. Ze staan te dichtbij het pad of krijgen te weinig licht. Met vrijwilligers scheppen wij deze boompjes voorzichtig uit om ze bij elders een tweede kans te geven. De verplantmethode is goedkoop, logisch en bespaart veel kostbare tijd om klimaatverandering af te remmen en de biodiversiteit te herstellen. Met alleen de bomen die bij kwekers vandaan komen, kunnen we de klimaatdoelen niet halen. Bovendien groeien zaailingen overal, als je anders leert kijken naar de natuur!