Afbeelding

Lezing over IJzerwinning op de Veluwe

vrijdag 30 september 2022 19:30

HALL - Op de Veluwe is in de vroege Middeleeuwen op grote schaal ijzer gewonnen. Dit ijzer uit ondermeer Eerbeek en Hall vond zijn weg tot aan de Oostzee en de Middellandse Zee. In een paar eeuwen werd er 55 miljoen kilo ijzer gemaakt uit nog grotere hoeveelheden klapperstenen.

Janneke Zuyderwyk is archeoloog en weet veel van deze ijzerwinning. Zij vertelt op vrijdag 30 september 19.30 uur in het Kerkje in Hall wat het voor de Veluwe betekende, hoe het er hier uitzag en waarom het juist hier zo tot ontwikkeling kwam. En hoe we nog steeds de sporen van de ijzerwinning kunnen zien in het landschap.

Kom ook vrijdag 30 september naar de lezing. De Hallse Kerk is open vanaf 19.30 en het verhaal begint om 20:00 uur. Toegang gratis. Er is koffie en taart.