Afbeelding

Plantjesmarkt en Openhuis bij De Mollenhof

zaterdag 24 september 2022 10:30 t/m 15:00

OEKEN - Er komt weer een plantjesmarkt in Oeken. De vorige markt, geopend door loco-burgemeester Pouwel Inberg, was heel succesvol. Nergens in de omtrek is er een markt die voor het publiek open is en uitsluitend wordt gerund door amateurtuiniers. Er is geen beroepsverkoop.

Ruim assortiment en livemuziek

Je kunt er straks diverse soorten hosta’s vinden, bloemen, rotsplanten en vaste planten, grassen, boompjes en struiken van vooral lokale hobbykwekers. Daarnaast zijn er ook zaden, pompoenen en kalebassen te verkrijgen. En wordt er jam en honing verkocht. Deze keer is er ook livemuziek.

Stukje taart voor goed doel

En ze hebben ook wel een stukje taart voor een goed doel. Of een kopje koffie geserveerd door een van de vrijwilligers op een tafeltje naast een stoeltje. Tenminste, als de zon een beetje meewerkt. Deze inkomsten en die van de eigen kraam gebruikt Stichting De Mollenhof voor de verdere ontwikkeling van het Natuur Belevingspad (ruiken, voelen, proeven, zien). Dit wandelpad loopt straks ook door het IVN Tiny Forest op het terrein. Op De Mollenhof is er voor vrijwilligers altijd wel iets te doen: men kan in de tuin aan de slag of behulpzaam zijn bij de dagbesteding. Tijdens de plantjesmarkt is er daarom ook Open Huis.

Liever op de fiets

Kom, als het even kan, op de fiets, die zaterdag 24 september vanaf 10.30 uur tot 15.00 uur op het terrein van Dagbesteding De Mollenhof aan de Kleine Vosstraat 7 in Oeken.

Locatie