Het vrouwenkwartet Cantado bestaat uit vier zussen Adolfsen.
Het vrouwenkwartet Cantado bestaat uit vier zussen Adolfsen.

Concert ‘Cantado op Kerkenpad’ in de Oude of Pancratiuskerk

zaterdag 24 september 2022 20:00

BRUMMEN - Het vrouwenkwartet Cantado bestaat uit vier zussen Adolfsen; hun vader was tussen 1965 en 1970 predikant in Brummen. Vroeger werd er door het gezin (er zijn ook nog vier broers) veel gemusiceerd, in allerlei samenstellingen.

Het gezin woonde altijd dicht bij en zelfs een beetje in de kerk. Ruim twintig jaar na het overlijden van hun vader (en een halfjaar na dat van hun moeder) gaan de zussen in vier van ‘zijn’ kerken een concert verzorgen. In Brummen is dat op zaterdagavond 24 september, om 20.00 uur.

In ‘Cantado op Kerkenpad’ staat de componist Henry Purcell centraal. Zijn liederen zijn voor de muzikale jeugdherinneringen van de zussen van grote betekenis: thuis werden ze regelmatig gezongen bij de piano. Naast liederen van Purcell worden er enkele religieuze stukken en een aantal nummers in het lichtere genre uitgevoerd. 

De uitvoerenden zijn Jonneke (mezzosopraan), Ine (sopraan), Elsbeth (mezzosopraan) en Paula (alt). Bij enkele liederen begeleidt Merel Adolfsen hen op de piano.

Aanmelden voor dit concert kan via de website: www.cantado.jouwweb.nl, of door een mail te sturen naar cantado4@gmail.com. De toegangsprijs is € 10,00.

Locatie