Afbeelding

114-de Honing- en Bijenmarkt

zaterdag 24 september 2022 11:00 t/m 15:00

EERBEEK - Op 24 september van 11:00 uur tot 15:00 uur is de 114-de Honing- en Bijenmarkt rond De Korenmolen in Eerbeek. De markt waar de nieuwe oogst van honing wordt gekeurd en verkocht trekt jaarlijks veel belangstelling uit het hele land.

Tien imkerijen hebben een kraam gehuurd en bieden hun honing te koop aan. Er zal dit jaar hopelijk weer Heide honing en Heide Raathoning te koop zijn. De Eerbeekse Honingmarkt is bekend om de aanvoer van deze zeer bijzondere honing. Er zullen ook weer veel andere bijzondere honingsoorten te koop zijn zoals Rode Aalbes honing, Linde honing, Lamsoor honing en nog vele andere bijzondere smaken. Zelfs buitenlandse honing is dit jaar toegelaten.

Er zijn vijftien kramen met diverse natuur gerelateerde producten zoals Jams, mosterd, kaas, bloembollen, oliebollen, wolproducten, illustraties enzovoort.

Verder is er volop informatie over onder meer planten en bollen van belang voor insecten, producten gemaakt van honing en was en benodigdheden en cursussen voor de bijenteelt.

De muziek van Muziekvereniging Eendracht en de vriendelijke gastvrijheid van de Korenmolen zorgen voor een bijzondere sfeer rond dit evenement georganiseerd door de Imkersvereniging Eensgezindheid Eerbeek en Omstreken.

Locatie