Afbeelding

Expositie ‘Thuiskomen’ in de Kruiskerk

dinsdag 6 december 2022 10:30

EERBNEEK - Van 6 tot en met 17 december is in de Kruiskerk te Eerbeek de dubbelexpositie ‘Thuiskomen’ te zien van An Compagne (schilderijen) en Wim Compagne (fotografie).

De expositie ‘Thuiskomen’ gaat over de samenwerking van de schilder en de fotograaf in hun zoektocht naar het licht, de stilte en de rust in de prachtige en soms ruige natuur van o.a. Nederland, Zweden, Noorwegen, Schotland en de Hebriden. Beiden richten hun focus op de sfeer van een landschap.  An schildert abstracte meditatieve landschappen. Het is het gevoel van een landschap dat haar boeit en inspireert. Haar intrinsieke voorstelling van het landschap probeert zij vorm te geven door te werken met acryl en olieverf op doek of paneel. Wim fotografeert het liefst tijdens een van hun vele reizen, als het kan een landschap waar de tijd heeft stil gestaan, voor hem zijn er ‘oerlandschappen’, net zoals er oerbossen zijn.

Hoe leuk en interessant is deze samenwerking waar schilderkunst en fotografie samenkomen en waar de kunstenares en de fotograaf elkaar kunnen aanvullen. ‘Thuiskomen’, resultaat van een geslaagde samenwerking! De expositie is te bezichtigen van dinsdag 6 t/m zaterdag 17 december van 13.00 – 16.00 uur (niet op vrijdag 16 december) in de Kruiskerk Eerbeek, dr. Gunningstraat 27. De officiële opening is op 6 december a.s. om 10.30 uur. Wees welkom. Ga dan met An Compagne op excursie door de landschappen.