Afbeelding

Rondje Leusveld

zondag 11 december 2022 14:00

EERBEEK - Op zondag 11 december nemen de gidsen van het IVN Eerbeek e.o. je mee in het gebied rondom het Leusveld.

De naam Leusveld is afkomstig van het woord leus of lies = waterplant. Vroeger bestond het gebied voor een groot gedeelte uit Broekbos, dat door middel van het graven van rabbatten drooggelegd is. Het gebied is nu ca. 200 ha groot en naast dassen en reeën struinen er ook edelherten, zijn er boommarters en nestelen er heel erg veel vogels, waaronder haviken, buizerds en ook raven. Het is een terrein geworden met een ongekende rijkdom aan flora en fauna.

IVN Eerbeek e.o. nodigt je uit om op zondagmiddag een mooie rondwandeling te maken in dit prachtige gebied. Start om 14.00 uur Parkeerplaats Het Leusveld aan de Rhienderensestraat 24 in Hall. Vooraf opgeven is niet nodig. Blijk van waardering van harte welkom.