Shantykoor
Shantykoor "De IJsselboei'

Shantykoor “De IJsselboei’ treedt op

zaterdag 10 december 2022 0:00

BRUMMEN - Met de Kerst in het vooruitzicht staan op de agenda van het shantykoor “de IJsselboei” uit Brummen diverse optredens. 

Op 10 december treden zij op bij de kerstmarkt in Eerbeek. Daar geeft het koor, dat uit 65 mensen bestaat, acte de présence om het kerstgevoel bij de bezoekers aan te wakkeren. Dit optreden is voor iedereen vrij toegankelijk.

De volgende dag is de kerstmarkt in Zutphen aan de beurt. Gelukkig kan ook deze gezellige kerstmarkt doorgaan omdat we niet meer gehinderd worden door Corona. Met de overenthousiaste dirigent Art Silver, die het koor begin van dit jaar aangetrokken heeft, moet het wel een mooi optreden worden. De markt staat opgesteld in het centrum van Zutphen en is voor iedereen gratis te bezoeken. Het leukste shantykoor van heel Gelderland heeft ook hier een mooi kerstrepertoire ingestudeerd waar niet alleen Stille Nacht onderdeel van is, maar waar vele mooie kerstshanty’s gezongen gaan worden.

Een kleine week later, op 17 december is het de beurt aan Tehuis Walstede in Tiel. Op de Konijnenwal 48 kijken meer dan 120 inwoners uit naar dit koor om hen in de kerststemming te brengen. En het koor doet het maar wat graag. In Tiel is het optreden voor de bewoners van het tehuis.