Afbeelding

Lezing ‘Het kind van de rekening bij huiselijk geweld’

donderdag 24 november 2022 20:00

REGIO - In Zutphen start op 24 november de actie ‘Orange the World, Stop geweld tegen Vrouwen’ met de lezing ‘Het kind van de rekening bij huiselijk geweld’ door kinderarts Felix Dikken in Zutphen. In deze lezing wordt de vraag beantwoord ‘Hoe herken je kindermishandeling?’ en ‘Wat zijn effectieve vervolgstappen?’

Dikken is een van de initiatiefnemers van een effectieve en landelijke aanpak van kindermishandeling. Door zijn jarenlange ervaring gaat hij met veel praktijkvoorbeelden op de stof in. Zeker voor medewerkers in de zorg, in huisartspraktijken en het onderwijs is deze lezing een ‘must’. 

Orange the World is de jaarlijkse wereldwijde VN campagne tegen geweld tegen vrouwen. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november (Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen) tot 10 december (Internationale Mensenrechtendag). Inmiddels worden in meer dan 100 landen in deze periode gebouwen of andere objecten oranje uitgelicht en worden debatten, tentoonstellingen, demonstraties en allerlei andere activiteiten georganiseerd. Ook wordt geld ingezameld voor het Trust Fund to End Violence against Women, het grootste wereldwijde fonds om geweld tegen vrouwen en meisjes te voorkomen en te stoppen.

Volop actie bij gemeentehuizen in onze regio

In Nederland wordt de campagne gecoördineerd door UN Women Nederland (de vrouwenorganisatrie van de Verenigde Naties), de Unie van Soroptimistclubs en Zonta Nederland. ‘Soroptimisten willen de levensomstandigheden en de status van vrouwen en meisjes verbeteren en zijn dan ook vol energie aan de slag gegaan om Orange the World dit jaar in onze regio vorm te geven’, aldus Jolanda Pronk en Mieke Allersma, Soroptimisten van Club Zutphen.  Bij de gemeentehuizen in Zutphen, Brummen, Bronckhorst, Voorst en Lochem wordt vanaf 25 november de oranje actievlag ‘Stop geweld tegen vrouwen’ gehesen door de burgemeesters aldaar. Ook zullen speciale Boekenleggers en Bierviltjes worden verspreid om aandacht te vragen voor de actie.

Welkom bij de lezing.

Aanmelden voor de lezing op 24 november ‘Het kind van de rekening bij huiselijk geweld’ door Felix Dikken in De Wijngaard, Wilhelminalaan 3 te Zutphen om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur), per mail zutphensoroptimisten@gmail.com

Er is ook gelegenheid om vragen te stellen. 

Voor het bijwonen van deze lezing wordt een entreeprijs van 10 euro p.p. gevraagd. Dat geld wordt besteed aan schoolboeken voor kinderen in Benin. Op die manier dragen Soroptimisten bij aan projecten dichtbij en veraf.