Afbeelding

3 Kunstkringleden exposeren in plein 5

donderdag 24 november 2022 10:55

BRUMMEN - Van 24 november tot 24 januari exposeren onderstaande kunstkringleden in Plein 5 te Brummen.
Ans te KampAns SchoemakerLinda Smit.

Ans Schoemaker-de Vrught

Het is nu bijna 20 jaar geleden dat Ans Schoemaker-de Vrught begon met schilderen. Door de jaren heen ontdekte ze dat haar hart ligt bij het abstracte, figuratieve schilderen. Het werken met vlakken, lijnen en kleuren. Het spelen met licht. Ook de heldere kleuren die Ans gebruikt, kenmerken haar werk waarbij blauw- en groentinten favoriet zijn. Haar inspiratie haalt Ans uit de stilte en de natuur. Ze fietst graag door de landelijke gebieden rond de IJssel. Zoals te zien zal zijn in haar met acryl geschilderde doeken komt dat ruimtelijke en landelijke vaak terug.

Ans te Kamp

4 jaar geleden is Ans begonnen met schilderen onder leiding van Bettina Regeling in Apeldoorn. Eerst met acrylverf en sinds een jaar schildert ze met olieverf en porseleinverf/ glasverf. Ze ontdekte dat ze talent had voor realistisch schilderen en probeert te laten zien hoe mooi de wereld kan zijn. De natuur, dieren, planten maar ook wat heeft de mens gemaakt. Deze schilderijen geven een inkijk hoe zij de wereld ziet, vaak door middel van een interactieve situatie. Een schilderij geeft een tractor weer met ronkende motor, geschilderd in drie tinten olieverf. De chauffeur die bewonderend opkijkt naar de rook die hij veroorzaakt wanneer hij de oldtimer start. Zoals aangegeven schildert ze ook met porselein/ glasverf. Een unieke aantal mokken met karakteristieke afbeeldingen van vogels is te zien in de vitrine van Plein 5. Daarnaast borden met afbeeldingen van dieren. Ans brengt daarnaast haar enthousiasme over in haar eigen atelier in het buitengebied van Tonden. 

Linda Smit.

Linda schildert met olieverf en acryl op canvas, hout, steen en glas. Haar onderwerpen zijn vaak dieren als koeien en mussen maar ze maakt soms ook portretten van mensen.