Logo brummensnieuws.nl
  • Alles
  • (1)
    Evenement

Speuren naar paddenstoelen bij Landgoed Voorstonden

woensdag 21 oktober 13:30 uur

BRUMMEN - Detective gezocht! Ga tijdens de herfstvakantie op woensdag 21 oktober met OERRR mee speuren naar paddenstoelen op Landgoed Voorstonden bij Brummen.

De herfst is hét jaargetijde om paddenstoelen eens goed te bekijken. Paddenstoelen zijn er in alle mogelijke vormen, kleuren en soms ook geuren. Het zijn de afvalverwerkers van de natuur en ze zijn volop te vinden op Landgoed Voorstonden.

Paddenstoelen zoeken
Als een heuse detective ga je onderweg zelf een paddenstoel onderzoeken. Hoe herken je paddenstoelen? Hoe ruikt een stinkzwam? En waar groeit een vliegenzwam eigenlijk? Is een aardappelbovist eetbaar? Tijdens deze paddenstoelenwandeling hoor je het allemaal. Tip: neem een klein spiegeltje mee. Het is vaak heel leuk om de onderkant van een paddenstoel te bekijken: zitten er gaatjes, buisjes of plaatjes?
Deelname
De excursie start op woensdag 21 oktober om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats Voorsterweg bij Landgoed Voorstonden in Brummen en duurt ongeveer 2 uur. Aanmelden voor deze excursie is verplicht en kan via de website: www.nm.nl/paddenstoelen-voorstonden

 
Praktische info

Koop van tevoren online een kaartje. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar (onder begeleiding). Honden mogen helaas niet mee. Neem een klein spiegeltje mee. Doe stevige schoenen aan. Neem warme kleding en/of regenkleding mee. De activiteit is niet geschikt als verjaardagsfeest.


Corona

Natuurmonumenten volgt bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Er wordt te allen tijde 1,5 meter afstand gehouden. Vol=vol en uitzonderingen zijn helaas niet mogelijk. Kom met eigen vervoer naar de excursielocatie. Kom niet als je verkoudheidsklachten hebt. Houd je aan de richtlijnen.


deel deze activiteit

 


Week 43

STAATSBESTELDe oplossing voor week 43: