Logo brummensnieuws.nl
  • Alles
  • (18)
    Evenement

Het Oosterhuuzens Dialectkoor bij de Vroolijke Frans

zondag 29 mei 11:00 uur

BROEK/ BRUMMEN - Op zondag 29 mei geeft het Oosterhuuzens Dialectkoor weer een koffieconcert bij de muziektent voor de Vroolijke Frans. Het buitenoptreden begint om 11.00 uur en de entree is gratis.

Het Oosterhuuzens Dialectkoor zingt populaire Nederlandse of buitenlandse liedjes die zijn “vertaald” of bewerkt in het Oost-Veluws dialect. Het koor zingt dus uitsluitend in het dialect. Alle liedjes hebben de tekst van de streektaal die gebruikt wordt op de Oost-Veluwe. In Nederland zijn maar een paar koren die uitsluitend in het dialect zingen. In dat opzicht is het koor uniek te noemen. Het koor zingt onder leiding van Theo Uijttenboogaart en voor de muzikale begeleiding zorgen drie accordeonisten en een slagwerker. Het koor bestaat uit 65 leden en heeft inmiddels een repertoire van ruim honderd liedjes, waarvan de tekst meestal door eigen leden is gemaakt of bewerkt.
Kenmerkend voor het koor is het grote enthousiasme waarmee de liedjes bij een optreden ten gehore worden gebracht.

Meer informatie over het cultuur programma van de Vroolijke Frans kunt u vinden op www.devroolijkefrans.nl of bellen naar 0575-561719
deel deze activiteit

 


Week 25

De oplossing voor week 25 is: TRANSPARANT 26 - 46 - 14 - 52 - 67 - 19 - 54 - 38 - 40 - 49 -10

De oplossing voor week 25: