Afbeelding

Marieke Lucas Rijneveld in Brummen

woensdag 20 oktober 2021 20:00

BRUMMEN - De Boekensteun opent het nieuwe seizoen met een lezing op woensdag 20 oktober van Marieke Lucas Rijneveld in de Sint Pancratiuskerk in Brummen. De schrijver wordt geïnterviewd door neerlandicus Machteld van Soest. De overige lezingen en filmavonden dit seizoen zijn in de Bibliotheek in Brummen.

Marieke Lucas Rijneveld (1991) is een van de grootste jonge talenten van dit moment. Ze is opgegroeid in een boerengezin in Noord-Brabant. Ze debuteerde in 2015 met de dichtbundel Kalfsvlies, die werd bekroond met de C. Buddingh’ Prijs voor het beste poëziedebuut. Haar debuutroman De avond is ongemak verscheen in 2018. Het boek werd bekroond met de ANV Debutantenprijs en de Engelse vertaling kreeg de International Booker Prize 2020. In november 2020 verscheen haar tweede roman Mijn lieve gunsteling. 

Onlangs is bekend geworden dat Ilja Leonard Pfeijffer en Marieke Lucas Rijneveld uitgeroepen zijn tot auteurs van de Boekenweek (87e editie) van 2022. Marieke schrijft het Boekenweekessay bij het thema Eerste liefde

Praktische informatie

Vooraf aanmelden en betalen voor deze activiteit is verplicht via de website van de Bibliotheek: www.bibliotheekbrummenvoorst.nl. Voor donateurs van de Boekensteun is de entree gratis en de niet donateurs betalen: € 5,00. Locatie: Sint Pancratiuskerk Brummen, Kerkstraat 17, Brummen. Aanvang: 20.00 uur. Primera XL Brummen biedt deze avond een hapje en een drankje aan.