Logo brummensnieuws.nl
  • Alles

Beleef de IJssel tijdens de Dag van de IJssel

zaterdag 18 september 0:00 uur

REGIO - Op zaterdag 18 september vindt de tweede Dag van de IJssel plaats. Een dag om de IJssel te ‘vieren’ als mooiste rivier van Nederland en om de verbondenheid rondom de IJssel te vergroten. Er is die dag van alles te doen rondom en over de IJssel van Arnhem tot Zwolle.  

De activiteiten omvatten excursies over de natuur en het landschap van de IJssel, (buiten)exposities, een muziekwandelingen, lezingen etc. En natuurlijk zijn ook de kunstwerken van de IJsselbiënnale nog te bewonderen. Op www.dagvandeijssel.nl is het allemaal te vinden. Voor sommige activiteiten is het nodig je aan te melden en dat kan ook via deze site.  

Greep uit het programma
In de ochtend zijn er diverse excursies: bij de Havikerwaard (bij De Steeg) georganiseerd door K3Delta en Landgoed Middachten, bij Landgoed De Poll (Voorst) onder leiding van de rentmeester, bij de Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld door kenner en oud-projectleider Jos Melenhorst en door de Vreugderijkerwaard bij Zwolle door de boswachter van Natuurmonumenten. ’s Middags kun je deelnemen aan de bijzondere muziekwandeling ‘Pelgrim’ door Lotte Pen en genieten van een buitenconcert bij Infocentrum Den Nul door de ereprijs. Of bezoek het verrassende kleinschalige theaterfestival Oeverloos bij Zutphen en diverse tentoonstellingen in de regio.

Feestelijke afsluiting IJsselbiënnale
De Dag van de IJssel valt samen met het afsluitende weekend van de IJsselbiënnale, de internationale kunstroute langs de IJssel. Bezoek dit weekend nog de prikkelende kunstwerken die een verhaal vertellen over de plek in het landschap waarin ze staan. Vanaf 19.30 uur vindt de feestelijke afsluiting plaats bij de Centrale Harculo in Zwolle.  

Organisatie
De Stichting IJsselbiënnale en Kunstenlab organiseren de Dag van de IJssel samen met allerlei organisaties en mensen in de IJsselvallei. In 2019 was de eerste Dag van de IJssel, met de intentie om er een jaarlijks evenement van te maken. In verband met Covid-19 kon de Dag van de IJssel in 2020 niet doorgaan, maar dit jaar dus wel.


deel deze activiteit

 


Week 36

In week 36 was er geen puzzle De oplossing voor week 45: