Logo brummensnieuws.nl
  • Alles

Literair Café

woensdag 15 september 20:00 t/m 22:30 uur

BRUMMEN - De werkgroep taalmarkt van de Culturele Stichting organiseert literaire activiteiten met een interactieve component. Op woensdag 15 september is er weer een ‘live’ literair café bij de Vroolijke Frans aan de Knoevenoordstraat in Brummen. De zaal gaat open om 19.45 uur. Het programma duurt van ca 20.00 – 22.30 uur.

We hebben de dichter en spoken word artiest Gershwin Bonevacia gevraagd om te komen. Zijn stormachtige opkomst ging door zijn dyslexie niet vanzelf, maar het worstelen met woorden maakte hem tot een vindingrijke woordkunstenaar. Hij is sinds 2019 stadsdichter van Amsterdam. Hij schrijft maandelijks een gedicht in Het Parool en is met zijn kenmerkende manier van voordragen regelmatig onderdeel van culturele programma’s. Zijn poëziedebuut ‘Ik heb een fiets gekocht’ gaf hij in 2017 in eigen beheer uit. Het groeide uit tot een underground classic met meer dan 6000 verkochte exemplaren. Dit jaar verscheen zijn nieuwe dichtbundel ‘Toen ik klein was, was ik niet bang’ bij uitgeverij Das Mag. Ook vertaalt hij het kinderboek ‘Zo klinkt verandering’ van de befaamde Amerikaanse spoken word artiest Amanda Gorman. Bonevacia werd recent geïnterviewd door Trouw en Het Parool.
Na de pauze is op woensdag 15 september ook weer het gebruikelijke open podium met ruimte voor 5 korte optredens van lokale dichters of schrijvers. Het thema is dit keer Doorzetten. Het maximaal aantal toeschouwers is 45 mensen. Geef u op via taalmarkt@brummencultuur.nl, ook als u alleen als publiek komt en niet wilt optreden.

Er is maar een beperkt aantal plaatsen in de zaal. Overige geïnteresseerden kunnen het optreden van Gershwin Bonevacia online volgen. We zullen u een link sturen waarmee de lezing gevolgd kan worden via Microsoft Teams.


deel deze activiteit

 


Week 36

In week 36 was er geen puzzle De oplossing voor week 45: