Logo brummensnieuws.nl
  • Alles

Nachtvlinders zien

vrijdag 24 september 19:45 uur

BRUMMEN - Hebt u wel eens een nachtvlinder van dichtbij willen zien, of er één gefotografeerd? Wat veel mensen niet weten is dat er verschrikkelijk veel nachtvlinders zijn, waarvan er ook heel veel prachtige kleuren hebben. 

Op vrijdagavond 24 september aanstaande krijgt u die kans. In samenwerking met gidsen van het IVN Eerbeek en omstreken organiseert het BBO, Bruisend Brummen Oikome, een nachtvlinderavond, om half acht, in de tuin van de woning aan de Cortenoeverseweg 68 in Brummen, het huis van familie Brummelman. Zij vinden het heel leuk dat bezoekers na het vallen van de avond in hun tuin op zoek gaan naar nachtvlinders die door Ultraviolet licht, voor onze ogen onzichtbaar maar voor sommige nachtvlinders onweerstaanbaar, aangetrokken worden. Op een opgespannen wit laken kunnen veel vlinders neerstrijken en door de toeschouwers met smartphone en camera gefotografeerd worden. De bezoekers kunnen met camera en smartphone ook in het donker op zoek gaan naar op de in de tuin staande bomen waarop de nachtvlinders aangetrokken worden door een voor hen smaak- en geur verspreidend mengsel van stroop en een paar andere lekkere zoete dingen. Dan is ook een kleine zaklantaarn of het licht van je smartphone handig bij het zoeken. Er zullen deskundige gidsen zijn die u/jou met raad en daag kunnen bijstaan en eventuele vragen beantwoorden.

Iedereen wordt hiervoor uitgenodigd en vooral voor ouders met kinderen is dit een geweldige ervaring. De zon gaat die dag onder om ca. half acht, en het is dan echt donker om acht uur, dus echt vroeger dan half acht hoeft u niet aanwezig te zijn.

Wij vragen aan de bezoekers: kom in verband met de beperkte parkeermogelijkheden zoveel mogelijk op de fiets, houd u aan de heersende Corona-maatregelen, blijf thuis als u zich niet goed voelt. Met de gemaakte foto’s kunt u/jij meedoen met de op 2 en 3 april in de Pancratiuskerk te houden expositie, waarvoor u de foto’s kunt opsturen naar: janloonstra44@gmail.com.

Naast de nachtvlinders kunt u met een ervaren IVN-gids op zoek naar vleermuizen. Daarvoor zijn twee deskundigen van het IVN aanwezig. De deelname is geheel gratis, maar een blijk van waardering voor het IVN is altijd welkom. Voor meer info: jan Loonstra: 0575-562565


deel deze activiteit

 


Week 39

In week 39 was er geen puzzle De oplossing voor week 45: