Logo brummensnieuws.nl
  • Alles

Rondwandeling langs de nieuwe windhaag op de Hogenenk

zaterdag 12 juni 11:00 uur

BRUMMEN - Stichting Het Anker heeft iets te vieren. In 2019 heeft de Stichting drie hectare bouwland aangekocht naast de huiskavel van De Meander. De grond werd verpacht aan Alien en Manfred Holtslag van De Kruytbosch. De maisakker werd een kruidenrijk weiland. Sinds voorjaar 2021 is de grond biologisch gecertificeerd. 

Een halve hectare is met hulp van gemeente en provincie windsingel en vogelbos geworden. Afgelopen winter zijn met hulp van veel vrijwilligers 2000 inheemse en biologisch opgekweekte bomen en struiken geplant. Deze zijn, naar nu blijkt, goed aangeslagen. 

De leverancier van al het plantgoed, biologisch boomkweker Jan van Tiel, komt op zaterdag 12 juni een rondleiding geven waarbij hij zal vertellen over de aanplant. Geïnteresseerden zijn welkom. 

Er is koffie met huistaart. De eerste taart zal worden aangesneden door wethouder Groen: Pouwel Inberg. Vooraf opgeven per mail: excursies@hetankerbrummen.nl vanwege het maximum aantal deelnemers van 30. Start om 11 uur op de Hogenenk (voorbij huisnummer 5) bij de ingang van het weiland. Vol is vol.

Stichting Het Anker heeft grond in eigendom en verpacht die alleen aan biologische of biologisch-dynamische boeren. De grond wordt aangekocht met geld dat geleend wordt van klanten en vrienden van deze boeren en bekenden en dorpsbewoners. Van de rente kunnen dan weer groentes gekocht worden. Kijk voor meer informatie op www.hetankerbrummen.nl 


deel deze activiteit

 


Week 24

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: