Logo brummensnieuws.nl
  • Alles

Start Actie Kerkbalans 2021

zondag 17 januari 11:00 uur

Foto: Johan Voogd

EERBEEK - De Protestantse Gemeente Eerbeek luidt op zondag 17 januari om 11.00 uur de klokken van de Kruiskerk in Eerbeek. Zo luiden zij letterlijk Actie Kerkbalans in, een actie om een financiële bijdrage voor de kerk op te halen. Dankzij Actie Kerkbalans kunnen kerkgemeenschappen functioneren en kunnen zij hun maatschappelijke functie blijven vervullen.

Actie Kerkbalans

Kerkbalans is een landelijke campagne en initiatief van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk in Nederland, de Evangelische Broedergemeente en de Oud-Katholieke Kerk. Met meer dan 2000 deelnemende kerken is het de grootste fondsenwervende actie in Nederland. Parochies en gemeenten krijgen geen subsidie en hebben daarom een financiële bijdrage nodig van hun leden om te kunnen bestaan. Zo blijven ze van waarde voor hun leden en de samenleving. De actieperiode loopt van 16 januari tot en met 30 januari 2021.

In Eerbeek wordt Actie Kerkbalans gehouden door de Protestantse Gemeente Eerbeek. Op zondag 17 januari is er een officieel startmoment en wordt om 11.00 uur de klok geluid. Zo’n 70 vrijwilligers, de zogenaamde ‘lopers’, brengen bij ruim 800 gemeenteleden een persoonlijke envelop met een brief en antwoordformulier. Een paar dagen later halen ze de antwoordenvelop weer op. Op vrijdagavond 29 januari worden de enveloppen ingeleverd in de Kruiskerk waarna het tellen van de opbrengst kan starten. Een groep van ruim 200 gemeenteleden wordt ‘digitaal’ benaderd, zij vullen hun bijdrage zelf online in. Gehoopt wordt op een mooie opbrengst.

Lees meer over de actie op www.kruiskerkeerbeek.nl.


deel deze activiteit

 


Week 23

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: