Logo brummensnieuws.nl
  • Alles
  • (1)
    Evenement

Literair café en open podium rondom thema Jan Mankes

maandag 28 september 19:30 uur

EERBEEK - Op maandag 28 september om 19.30 u is in Cultuurhuis Pater Dekker aan de Lorentzstraat in Eerbeek een lezing over Jan Mankes, met aansluitend open podium. Op die locatie is ruimte voor 60 mensen met anderhalve meter tussenruimte.

Het thema van het open podium is de schilder en graficus Jan Mankes (1889-1920). Deze bijzondere kunstenaar heeft prachtig poëtisch werk gemaakt, klein van formaat maar groot in de indruk die het maakt. Voor de pauze geeft kunsthistoricus Marguerite Tuijn een lezing over Jan Mankes, met de nadruk op zijn tijd in Eerbeek. Na de pauze is er een open podium, waarvoor we deelnemers graag uitnodigen om een gedicht of column voor te lezen van max. 5 minuten. Geef je op bij taalmarkt@brummencultuur.nl als je wilt optreden.

Vanwege corona moet er sowieso vooraf een zitplaats worden gereserveerd in de zaal, ook als je alleen als publiek komt, dit gaat via de bibliotheek: https://brummen-voorst.op-shop.nl/?search=mankes Het is nodig om van tevoren precies te weten hoeveel mensen er komen, de bibliotheek helpt door de inschrijving via hun webshop te laten lopen. De toegangsprijs van € 3,50 is goed voor twee consumpties. 


deel deze activiteit

 


Week 42

ADVIESBUREAUDe oplossing voor week 9: