Logo brummensnieuws.nl
  • Alles
  • (1)
    Evenement

Bloembollenparade met Anne Wieggers

zondag 27 september 11:00 t/m 15:00 uur

REGIO - Zondag 27 september staan de bloembollen centraal bij het Bijen Educatie Centrum in Vorden. Het is weer tijd om bloembollen in de eigen tuin te planten. Voorjaarsbloeiende bloembollen zoals tulpen, blauw druifje en sieruien plant je in het najaar, vanaf september tot december, vóór de eerste nachtvorst. Ook vroege bloeiers zoals het sneeuwklokje en de krokus plant je in het najaar. Daarbij zijn bloeiende bloembollen één van de eerste voedselbronnen voor bijen in het voorjaar. Dus heel belangrijk! 

Anne Wieggers, de duurzame tuinvrouw van Nederland komt ook langs en geeft graag tips om bollen mooi te combineren. Onlangs verscheen haar boek ‘Duurzaam Tuineren’ waarin allerlei nuttige tips staan om van je eigen tuin een waardevolle plek voor de natuur te maken. Zij is aanwezig om haar boek te signeren.  

Op zondag 27 september tussen 11.00 uur en 15.00 uur kan iedereen zijn bestellingen ophalen die via de webshop zijn gekocht en ook nieuwe bloembollenpakketten kopen in de kraam. Uiteraard is het ook mogelijk een kijkje te nemen in de demonstratietuin. Adres: Bijen Educatie Centrum | Lindeseweg 2, Vorden


deel deze activiteit

 


Week 42

ADVIESBUREAUDe oplossing voor week 9: