Afbeelding

Mantelzorg en PGB

woensdag 23 september 2020 19:30 tot 21:30

BRUMMEN - Heb je zorg voor of over een naaste? En heeft deze naaste voor langere tijd zorg of ondersteuning nodig? Dan heb je wellicht al wel eens van het Persoon Gebonden Budget gehoord.

Met een persoonsgebonden budget (PGB) kunnen mensen die langere tijd zorg of ondersteuning nodig hebben deze zelf regelen. Ook sommige zorgtaken van mantelzorgers kunnen uit een PGB worden betaald. Maar hoe werkt dat dan? En waarom zou je dat wel of niet willen als mantelzorger? Wat zijn de voor- en nadelen ten opzichte van zorg in natura (ZIN)?

Het Knooppunt Mantelzorg Brummen nodigt alle mantelzorgers uit de gemeente Brummen van harte uit voor de bijeenkomst met als thema: Mantelzorg en PGB.

Wanneer: Woensdag 23 september 2020
Tijd: van 19.30 tot 21.30 uur

Waar: Tjark Riks Centrum, Derickxkamp 2a, Eerbeek

Kosten: geen

De informatiebijeenkomst wordt gegeven door een voorlichter van Per Saldo, die tevens ervaringsdeskundig is. Omdat er met inachtneming van de RIVM-maatregelen, maar maximaal 30 personen kunnen deelnemen, is aanmelden nodig. Dit kan t/m 18 september op telefoonnummer; 0575-561988 of via e-mail: mantelzorg@welzijnbrummen.nl