Logo brummensnieuws.nl
  • Alles

Opening kidsbeweegroute

vrijdag 3 juli 11:00 uur

BRUMMEN - Wethouder Ingrid Timmer onthult de Kidsbeweegroute op vrijdag 3 juli om 11.00 uur, in aanwezigheid van groep 5 van Oecumenische School uit Brummen en de initiatiefnemers. Uiteraard worden daarbij de RIVM richtlijnen ivm corona in acht genomen.  Locatie: buiten op het terras van Uitspanning De Vroolijke Frans, Knoevenoordstraat 51 te Brummen. 

De Kidsbeweegroute is een wandelroute voor en door kinderen. Langs de route van ruim een kilometer staan aansprekende borden met dierentekeningen, educatieve weetjes en beweegopdrachten. De dieren op de borden zijn dieren die op het landgoed wonen. Zo prikkelt de route tot buiten spelen, kennisopname, beweging, plezier en verbinding. Met een dobbelsteen wordt de route iedere keer anders. 

De openingshandeling bestaat uit het onthullen van de eerste paal door de wethouder Timmer en het rollen van een grote dobbelsteen. Daarna zullen de wethouder en kinderen in groepjes de route lopen.De route is 1,1 km lang en loopt over landgoed De Engelenburg achter het restaurant De Vroolijke Frans. De Kidsbeweegroute is mogelijk gemaakt door a.s.r. real estate en restaurant De Vroolijke Frans. 

‘Wij willen kinderen de natuur van landgoed De Engelenburg laten beleven. Met de Kidsbeweegrouteprikkelen we gezinnen om te bewegen in de buitenlucht, juist in deze tijd extra belangrijk’ vertelt Ronald Kramer, rentmeester bij a.s.r. real estate. ‘ We zijn verheugd dat we dit namens a.s.r.,eigenaar van dit landgoed, aan bezoekers kunnen aanbieden. De Kidsbeweegroute in combinatie met Uitspanning De Vroolijke Frans geeft voor beiden een win- win situatie.’ 

Restaurant De Vroolijke Frans staat te popelen om de flyers te verspreiden om zo gezinnen/ grootouders met kinderen uit te nodigen om een rondje te wandelen, te laten genieten van het landgoed en gebruik te maken van het terras.

De Kidsbeweegroute is een vastgelegd concept van Magda Mali en inmiddels op 15 locaties in 7 provincies in Nederland gerealiseerd. A.s.r. real estate heeft vorig jaar op landgoed De Groote Scheere in Holthone een Kidsbeweegroute geplaatst. 


deel deze activiteit

 


Week 02

In week 2 stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: