Logo brummensnieuws.nl
  • Alles

Boerenprogramma Mo’j is luusteren

zaterdag 30 mei 10:00 t/m 12:00 uur

EERBEEK/ TWELLO – Het dialectprogramma Mo’j is luusteren bij de lokale omroepen van RTV Voorst en RTV Veluwezoom heeft regelmatig een thema. Zaterdag 30 mei is het ‘Onze boeren’. De boeren staan twee uur in de belangstelling met gesprekken, muziek en voordrachten. 

 In deze maanden waarbij veel wordt afgelast kunnen de programma’s bij de streekomroepen wel doorgaan. Ook het dialectprogramma op zaterdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur is te beluisteren. De samensteller heeft boer Henk Verheul uit Loenen uitgenodigd om over de actuele zaken in de boerenwereld te praten. Er zijn veel problemen die hij zal belichten. Verheul is raadslid bij de CDA-fractie in de gemeente Apeldoorn.

Tussendoor liedjes die over het boerenleven gaan. De Rockgroep Normaal heeft vanaf het begin van hun bestaan veel boerenliedjes gemaakt zoals: De boer dat is un keerl en De boer is troef.  Maar ook andere groepen en zangers bezingen de boeren: Fons Platenkamp zingt: As de boer d’r niet was en ok de bekende Boertjes van Buuten met Bie mien op de boerderië. 

In het tweede uur is er een voordracht met de belevenissen van de Dika, Graads en Moo, de boerenfamilie van de Wierdense Revue. De weerman Mark Wolvenne geeft een weervoorspelling van de komende week. Zoals gebruikelijk wordt het programma afgesloten met het shantykwartiertje. Dit keer met zeemansliedjes van De Loo en Drostensingers onder leiding van Arend ter Horst.

Het programma is rechtstreeks te beluisteren via de ether RTV Voorst (105.3 FM) en RTV Veluwe (107.5 FM)  en via de kabelkrant, internet of Uitzending gemist. Een herhaling is er op woensdag van 19.00 en 21.00 uur.


deel deze activiteit

 


Week 26

In week 26 zat er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 9: