Logo brummensnieuws.nl
  • Alles

Afgelast - Openluchtspel Voorsterklei

vrijdag 10 juli 0:00 uur

REGIO - 4 jaar geleden is het alweer dat Buurtvereniging de Voorsterklei kon pronken met een Openluchtspel. Dit jaar gaat het eindelijk weer gebeuren. Bij het authentieke boerderijtje de Wolfsweerd, gelegen in de uiterwaarden van de IJssel, waar het lijkt of de tijd 60 jaar heeft stilgestaan wordt op 10, 11 en 12 juli een nieuw openluchtspel opgevoerd. 

De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. De rollen zijn verdeeld en er wordt al druk geoefend met 'plat proatn'. De werkgroep buigt zich inmiddels weer over zaken als een tribune, vergunningen en sponsorwerving. Kortom er wordt al hard gewerkt.

Het stuk dat gepresenteerd gaat worden heet 'Mooi maak’n'. Het is geschreven door D.J. Eggengoor. De regisseurs Han Klaassen en Jaap Weijenberg waren het er snel over eens dat dit stuk veel leuke elementen in zich had echter het probleem was dat het was geschreven voor een binnen situatie en niet voor de open lucht. De heren hebben de stoute schoenen aangetrokken en de schrijver benaderd met de vraag of er aanpassingen gedaan mochten worden. Eggengoor was echter zo enthousiast over het voorstel dat hij zelf het stuk heeft herschreven naar de situatie ter plekke. Het wordt dus op alle vlakken weer een unieke voorstelling.

Het verhaal: Al 25 jaar is Evertjan Rauw verloofd met Margje. Maar zijn zuster Hillegien, met wie hij samen op het van hun ouders geërfde boerderijtje woont, wil van een huwelijk niks weten. Je bent stapelgek om op jouw leeftijd nog aan een huwelijk te beginnen, houdt ze haar broer steeds voor. Haar starre houding verandert als op een paaszondag hun 'achteraffe' boerderijtje bezocht wordt door zwerver Barend Wezel. Er is iets geheimzinnigs met die zwerver aan de hand. Maar dat is voorlopig nog een geheim tussen Hillegien en haar broer. Na enige tijd begint er iets op te bloeien tussen Hillegien en de zwerver. Evertjan merkt tot zijn verbazing dat Hillegien een warmbloedige vrouw is, die niets te dol is om Barend voor zich te winnen. Dit tot groot genoegen van Gerrit en Bintje. De broer en schoonzus van Margje. Als Hillegien trouwt zal ook de verzuurde Margje wel gauw in het huwelijksbootje stappen. En weer zal er ‘mooi worden gemaakt’ op de Voorsterklei. Dan breekt de trouwdag aan, een dag die stralend begint. Kaarten zijn vanaf 1 mei verkrijgbaar bij Coop Versluis in Voorst, Klein Hekkelder diervoeders in Klein Amsterdam of via de website Voorsterklei.nl. 


deel deze activiteit

 


Week 30

VRAAGGESPREKDe oplossing voor week 9: